PostNL koppelen

In Picqer kan je koppelen met verschillende pakketdiensten, waaronder PostNL. Met PostNL kan je in Picqer direct verzendlabels aanmaken, zonder dat je adresgegevens hoeft over te typen. Deze labels worden zijn direct bekend bij PostNL. Je hoeft zendingen dus niet meer voor te melden of nog andere software te gebruiken.

Nieuw bij PostNL?

Ben je nog geen klant van PostNL? Stuur dan een e-mail naar telesales@postnl.nl en geef aan dat je via Picqer zendingen wilt gaan sturen met PostNL pakketten. Je ontvangt dan een aanbod en contract en krijgt een accountmanager toegewezen.

Inloggegevens opvragen

Als klant van PostNL kan je inloggegevens aanvragen bij je PostNL accountmanager. Vertel ze dat je inloggegevens voor een "CIF-koppeling" met Picqer wilt hebben. Je accountmanager zet dit verzoek door naar de CIT Servicedesk van PostNL.

Als je al CIF inloggegevens hebt voor bijvoorbeeld de koppeling in Lightspeed of Magento, dan kan je deze zelfde inloggegevens voor Picqer gebruiken.

Let erop dat je gegevens voor 'productie' krijgt en niet voor de 'sandbox'. Met de sandbox kan je geen echte zendingen aanmaken.

Na enkele dagen ontvang je van de CIT Servicedesk of je accountmanager de inloggegevens voor de CIF koppeling. Als het goed is zijn dat de volgende gegevens:

• klantnummer
  • klantcode (ook wel barcode range)
  • collection location (ook wel BLS)
  • username CIF
  • password CIF
  • GlobalPack barcode

Pakketdienst PostNL koppelen

• Klik in Picqer op 'Instellingen'
  • Kies hier voor 'Pakketdiensten'
  • Klik rechtsboven op '+ Nieuwe pakketdienst'
  • Je ziet nu dit scherm scherm:
  • Kies een interne naam voor deze pakketdienst en selecteer PostNL
  • Klik vervolgens op 'Opslaan'
  • Nu kan je op het volgende scherm je inloggegevens invullen:
    PostNL CIF inloggegevens invullen
  • Kies bij Versie: Versie 2. Tenzij je ons gehoord hebt dat in jouw situatie de Classic methode nodig is
  • De GlobalPack barcode wordt ook wel als 2 losse items weergegeven, plak ze dan aan elkaar zodat je 2-letters en daarna 4 cijfers krijgt zoals "CD9999"

Profielen toevoegen

Nu hebben we PostNL als pakketdienst ingesteld. De volgende stap is één of meerdere profielen voor PostNL toevoegen. Je wordt gelijk doorgestuurd om je eerste profiel te maken.

Per profiel kan je een afzenderadres instellen en welke producten van PostNL gebruikt moeten worden voor dit verzendprofiel.

PostNL verzendprofiel aanmaken

Picqer kiest per picklijst automatisch welk type product gebruikt moet worden, zoals binnen Nederland, naar België, of bijvoorbeeld PakjeGemak. PostNL heeft verschillende productcodes die je per type kan gebruiken, zoals met of zonder handtekening of afleveren bij de buren of niet. Per product kies je hier welk productcode Picqer moet gebruiken.

Let op: overleg altijd met je PostNL accountmanager welke productcodes je moet gebruiken. Als je speciale prijzen hebt afgesproken, gelden die meestal voor hele specifieke productcodes. Het is aan jou om in een profiel te kiezen met welke productcodes jullie willen versturen.

Goedkeuring CIT Servicedesk

Nu je een pakketdienst en een profiel hebt aangemaakt, kan je in Picqer direct versturen via PostNL.

PostNL wil echter eerst de kwaliteit van je labelprinter controleren. Daarvoor maak je een testzending aan en stuur je de uitgeprinte labels op naar de CIT Servicedesk. Zij controleren je labels op kwaliteit van het papier, het afdrukken en de kwaliteit van de barcode.

Zodra de CIT Servicedesk het groene licht heeft gegeven ben je er zeker van dat PostNL je labels goed kan lezen en snel kan verwerken.