Shopify koppelen

Met de Picqer App in de Shopify App Store kan je Picqer en Shopify eenvoudig aan elkaar koppelen.

Wat doet de app?

• Nieuwe betaalde bestellingen van Shopify worden direct in Picqer geïmporteerd.
  • Bestellingen die je met Picqer hebt verstuurd, worden automatisch als verzonden gemarkeerd in Shopify (inclusief trackingcodes)
  • Voorraadwijzigingen in Picqer worden realtime in Shopify bijgewerkt.
  • Producten die in Shopify bestaan maar niet in Picqer, worden in Picqer geïmporteerd inclusief foto's en huidige voorraad stand.

Wat moet je weten?

• Let op: Picqer importeert alleen producten die in Shopify een uniek SKU hebben. Dit is een optioneel veld in Shopify, dus controleer al je producten.
  • Bestellingen komen pas van Shopify naar Picqer als ze betaald zijn. Daardoor kan het soms even duren voordat de bestelling naar Picqer komt, dan is de betaling nog niet goed verwerkt.
  • Bestellingen worden automatisch in de achtergrond geïmporteerd. Meestal binnen enkele minuten. Soms is het druk op de servers van Shopify of Picqer, dan kan dit wat langer duren. Toch zouden bestellingen altijd binnen 1 uur binnen moeten komen.
  • Producten worden automatisch geïmporteerd zodra je de eerste keer de App installeert, en als we een producten op een bestelling zien die nog niet in Picqer zitten. Heb je op een later moment nieuwe producten in Shopify, dan kan je die importeren door op 'Producten importeren' te klikken in Picqer > Instellingen > Webshops > Je Shopify webshop

Installeren

Met deze stappen installeer je de Picqer App in Shopify. Je kan meerdere Shopify shops aan 1 Picqer account koppelen. Herhaal daarvoor deze stappen per Shopify shop.

1. Log in op je Shopify admin
  2. Ga naar de Picqer App in de App Store en klik op 'Get'
  3. Je komt nu op een Picqer pagina, vul daar je Picqer subdomein in en klik op 'Log in'
  4. Als je nog niet bent ingelogd op Picqer, krijg je nu eerst het login scherm te zien
  5. Als je nu "Gefeliciteerd, je webshop is gekoppeld" ziet, is je webshop succesvol aan Picqer gekoppeld
  6. Je bent nu klaar, je producten worden nu gedownload van Shopify en nieuwe bestellingen worden nu in Picqer geïmporteerd
  7. Zodra alles werkt: Standaard zetten we "Stuur voorraadwijzigingen naar webshop" en "Stuur zendingen naar de webshop" uit, zodat Picqer alleen gegevens download van Shopify en niets in je webshop aanpast. Als je gecontroleerd hebt dat je producten en bestellingen goed binnen zijn gekomen, zet deze 2 opties dan op "Ja". Vanaf dat moment stuurt Picqer voorraadwijzigingen en verzonden bestellingen ook terug naar je Shopify shop.

Heb je hulp nodig bij het koppelen van Shopify? Wij helpen je graag!