Shopify koppelen

Picqer heeft een directe integratie met Shopify. Koppelen doe je eenvoudig binnen 2 minuten.

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen van Shopify worden direct in Picqer geïmporteerd
  • Bestellingen die je met Picqer verstuurt, worden automatisch als verzonden gemarkeerd in Shopify (inclusief trackingcodes)
  • Voorraadwijzigingen in Picqer worden realtime in Shopify bijgewerkt
  • Producten van Shopify worden in Picqer geïmporteerd, inclusief foto's en huidige voorraad stand

Wat moet je weten?

• Picqer importeert alleen producten die in Shopify een uniek SKU hebben. Dit is een optioneel veld in Shopify, dus controleer of je producten allemaal een goed SKU hebben ingevuld.

Installeren

Met deze stappen installeer je de Picqer App in Shopify. Je kan meerdere Shopify shops aan 1 Picqer account koppelen. Herhaal daarvoor deze stappen per Shopify shop.

Ga in Picqer naar Instellingen > Integraties en klik op Nieuwe integratie

Hier zie je alle integraties van Picqer. Klik in het Shopify blok op Koppel

Koppel Shopify

Picqer vraagt nu om het subdomein van je Shopify shop. Deze zie je in je adresbalk van je browser als je op je Shopify Admin bent ingelogd.

Shopify subdomein invullen

Was je recent ingelogd op Shopify? Dan ga je automatisch naar de volgende stap.

Zo niet, dan zie je nu het inlogscherm van Shopify en kan je inloggen.

Shopify en Picqer regelen nu onderling dat alle details van je shop worden doorgegeven, dit kan enkele seconden duren.

Vervolgens zie je "Gefeliciteerd, je webshop is gekoppeld", je webshop is nu succesvol aan Picqer gekoppeld

Je producten worden nu gedownload van Shopify en nieuwe bestellingen worden nu in Picqer geïmporteerd

Testmodus

Standaard zetten we "Stuur voorraadwijzigingen naar webshop" en "Stuur zendingen naar de webshop" uit, zodat Picqer alleen gegevens download van Shopify en niets in je webshop aanpast. Zo kan je veilig testen.

Als je producten en bestellingen goed binnen komen, zet deze 2 opties dan op "Ja". Vanaf dat moment geeft Picqer voorraadwijzigingen en verzonden bestellingen direct door aan je Shopify shop.

Producten importeren

Producten worden automatisch geïmporteerd zodra je de eerste keer de App installeert, en als we een producten op een bestelling zien die nog niet in Picqer zitten. Heb je op een later moment nieuwe producten in Shopify, dan kan je die importeren door op 'Producten importeren' te klikken in Picqer > Instellingen > Webshops > Je Shopify webshop

Heb je hulp nodig bij het koppelen van Shopify? Wij helpen je graag!