MyParcel koppelen

In Picqer kan je koppelen met meerdere pakketdiensten. Zo kan je bijvoorbeeld koppelen met PostNL en B2C Europe. Picqer heeft ook een koppeling met MyParcel. Hiermee kan je in direct in Picqer verzendlabels van MyParcel aanmaken, zonder dat je adresgegevens hoeft over te typen.

Om MyParcel correct te koppelen aan Picqer, zijn er eerst een aantal stappen die je dient te doorlopen. De koppeling stel je als volgt in:

Pakketdienst MyParcel aanmaken

Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pakketdiensten’. Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’. Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘MyParcel’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Inloggegevens instellen

In het tweede scherm geef je de ‘Gebruikersnaam’ en ‘API key’ op en geef je een naam aan de pakketdienst. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Waar vind ik mijn API key?

Voor de koppeling heb je een persoonlijke API key van MyParcel nodig. Jouw persoonlijke API key kan je vinden in je MyParcel account bij Instellingen > Verzendinstellingen > API key.

Profiel toevoegen

In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven, dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt aangegeven. Vervolgens geef je de soort zending aan en of je een handtekening voor ontvangst wilt, of het pakket retour komt als er geen antwoord wordt gegeven en of het alleen het huisadres betreft.

MyParcel toegevoegd

Zodra je het profiel hebt toegevoegd, krijg je een overzicht van de pakketdienst. De MyParcel koppeling is nu toegevoegd. Als je meerdere verzendprofielen wilt toevoegen, kan je rechts bovenin op '+ Verzendprofiel toevoegen'.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar dit artikel: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?