MyParcel koppelen

Picqer koppel je eenvoudig met je MyParcel zodat je vanuit Picqer met 1 druk op de knop verzendlabels van MyParcel kan aanmaken.

Geen ondersteuning voor enkele versies

Vanaf versie 4.0.0 van de plugin voor Magento 2 en WooCommerce is de data die doorgegeven wordt aan Picqer veranderd. Vanaf de nieuwste versies wordt dit door Picqer ondersteund. Er is geen ondersteuning voor:

• WooCommerce: 4.0.0 tot en met 4.2.0
  • Magento 2: 4.0.0 tot en met 4.1.3

Wat wordt ondersteund?

Picqer biedt op dit moment alleen ondersteuning voor PostNL pakketten via MyParcel. We ondersteunen ook PakjeGemak via MyParcel. Bekijk daarvoor deze uitleg.

Op onze helppagina lees je per webshop welke opties worden ondersteund.

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met MyParcel heb je een gebruikersnaam en API key nodig.

De API key vind je in de MyParcel Backoffice waarna je bij je shopnaam op 'Algemeen' klikt.

MyParcel API key API key bij MyParcel opzoeken
Ben je nog geen klant bij MyParcel? Neem dan contact op met sales.

Pakketdienst koppelen

Kies MyParcel uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Voer je MyParcel gebruikersnaam en API key in.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt Picqer nu gekoppeld met MyParcel. Nu voeg je verzendprofielen met de gewenste combinaties van instellingen aan deze koppeling toe zodat er labels kunnen worden aangemaakt. Extra verzendprofielen voeg je toe door in Picqer rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en de stappen te herhalen.

Zending maken

Na het instellen van een nieuwe pakketdienst is het goed om een testbestelling met de nieuwe verzendmethode in je webshop te plaatsen. Deze bestelling kun je vervolgens in Picqer verwerken inclusief het afdrukken van het verzendlabel. Zo weet je zeker dat alle instellingen goed staan. In het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer? lees je hoe je een zending aanmaakt in Picqer.

Als je meerdere verzendprofielen hebt toegevoegd kan je de keuze daartussen met regels verder automatiseren.

Ondersteuning

Heb je vragen over de koppeling? Neem dan contact op met support@picqer.com. We helpen je graag verder. Daarnaast hebben we een pagina met veelgestelde vragen over de MyParcel-koppeling.