Gebruikersrechten

In sommige situaties wil je niet dat werknemers de mogelijkheid hebben om bepaalde acties uit te voeren. Door rechten te gebruiken voorkom je dat medewerkers je magazijn zonder toestemming aanpassen. Zo houd jij de regie over je magazijn.

Voorbeelden waarvoor je rechten kan gebruiken zijn:

• Voorkomen dat gebruikers de voorraad handmatig muteren, locaties wijzigen of magazijnen bewerken.
  • Voorkomen dat gebruikers inzage hebben in rapportages.
  • Je wilt het scannen van producten verplicht maken en schakelt daarom handmatig picken uit.

Rechten instellen

Log je in met een beheerdersaccount.

Ga naar Instellingen en vervolgens naar Gebruikers.

Kies de gebruiker waarvoor je de rechten wilt aanpassen en klik op Bewerk.

Ga onderaan de pagina naar Gebruikersrechten. Vink de rechten aan die je wilt toekennen.

Rechten toekennen in Picqer

Sla de gebruiker op.

Alle beschikbare rechten

Hieronder zie je alle rechten die in Picqer beschikbaar zijn.

Bestellingen

Bewerk bestellingen

Met dit recht bepaal je of de gebruiker bestellingen mag aanmaken en bewerken in Picqer. Bij een bestelling bewerken kunnen de bestelde producten, het bezorgadres en tags van de bestelling gewijzigd worden.

Annuleer bestellingen

Met dit recht bepaal je of de gebruiker bestellingen mag annuleren.

Picklijsten

Bewerk picklijsten

Met dit recht bepaal je of de gebruiker op picklijsten het bezorgadres mag wijzigen en producten van de picklijst mag verwijderen.

Annuleer picklijsten

Met dit recht bepaal je of de gebruiker picklijsten mag annuleren. De producten van de picklijst worden dan omgezet naar backorders.

Handmatig producten als gepickt markeren

Met dit recht bepaal je of de gebruiker bij het picken handmatig het aantal gepickte product mag opgeven.

Zonder dit recht moet de gebruiker elk product scannen.

Handmatig alle producten als gepickt markeren

Met dit recht bepaal je of de gebruiker alle producten van de picklijst in één keer als gepickt mag markeren met de "Pick alles" knop.

Backorders

Verwerk backorders

Met dit recht bepaal je of de gebruiker backorders mag verwerken.

Inkoopbestellingen

Bekijk inkoopbestellingen

Met dit recht bepaal je of de gebruiker inkoopbestellingen mag bekijken. Als een gebruiker dit recht niet heeft, zal het menu-item voor "Inkoop" niet zichtbaar zijn.

Bewerk inkoopbestellingen

Met dit recht bepaal je of de gebruiker inkoopbestellingen mag aanmaken en bewerken. Bij een inkoopbestelling bewerken kan de verwachte leverdatum, opmerkingen van de inkoopbestelling en producten gewijzigd worden.

Markeer inkoopbestelling als ingekocht

Met dit recht bepaal je of de gebruiker inkoopbestelling als ingekocht mag markeren. Als een gebruiker dit recht niet heeft kan de gebruiker nog wel ontvangsten registreren.

Een gebruiker die dit recht niet heeft, maar wel inkoopbestellingen mag bewerken, kan geen inkoopbestellingen bewerken die als ingekocht zijn gemarkeerd.

Ontvangsten

Sta toe producten toe te voegen aan ontvangsten die niet op de inkoopbestelling staan

Met dit recht bepaal je of de gebruiker door middel van een ontvangst producten mag toevoegen aan een bestaande inkoopbestelling of een nieuwe inkoopbestelling mag aanmaken. Bij het product op de inkoopbestelling staat aangegeven dat deze door een ontvangst is toegevoegd.

Zonder dit recht kan je alleen producten ontvangen die zijn ingekocht.

Producten

Bewerk producten

Met dit recht bepaal je of de gebruiker producten mag aanmaken en bewerken. Van een product kunnen de details, onderdelen, afbeeldingen en bestanden gewijzigd worden. Zonder dit recht kunnen er ook geen producten worden geïmporteerd.

Verander voorraad handmatig

Met dit recht bepaal je of de gebruiker handmatig voorraadwijzigingen mag doen voor een product. Zonder dit recht kan de gebruiker niet de voorraad handmatig wijzigen of een snelle voorraadwijziging doen.

Verplaats voorraad

Met dit recht bepaal je of de gebruiker voorraad mag verplaatsen van een product van een locatie naar een andere locatie.

Toon kostprijs (vvp)

Met dit recht bepaal je of de gebruiker de kostprijs van een product mag zien. Zonder dit recht zal de gebruiker de kostprijs nergens in Picqer zien zoals bij de de productpagina, inkoopbestellingen of exports van de voorraad en producten. Ook is de kostprijs zonder dit recht niet zichtbaar in de API.

De kostprijs is nog wel zichtbaar in bepaalde rapporten.

Fulfilmentklanten

Bewerk fulfilmentklanten

Met dit recht bepaal je of de gebruiker een fulfilmentklant mag bewerken. Bij het bewerken van een fulfilmentklant kan de gebruikersnaam, wachtwoord en toegang tot product management wijzigd worden. Zonder dit recht kan de gebruiker ook de fulfilmentklant niet verwijderen of deactiveren.

Alleen beschikbaar bij de fulfilment versie van Picqer.

Magazijnen

Bewerk magazijnen

Met dit recht bepaal je of de gebruiker een magazijn mag bewerken. Bij het bewerken van een magazijn kan de naam, prioriteit en instelling zoals standaard geselecteerd, bestellingen accepteren en meetellen aan de algemene voorraad gewijzigd worden.

Voorraadwaarde inzien

Met dit recht bepaal je of de gebruiker de voorraadwaarde van een magazijn mag inzien. De voorraadwaarde van een magazijn is de totale kostprijs van alle producten in het magazijn.

Locaties

Bewerk locaties

Met dit recht bepaal je of een gebruiker locaties mag aanmaken en bewerken.

Link locaties aan producten

Met dit recht bepaal je of een gebruiker locaties aan een product mag linken. Het linken van producten aan een locatie kan op de producten-pagina en tijdens het registreren van een ontvangst.

Rapporten

Bekijk rapportages

Met dit recht bepaal je of een gebruiker alle rapporten mag bekijken en exporteren.

Exporteren/importeren

Sta exporteren/importeren toe

Met dit recht bepaal je of een gebruiker gegevens via Excel mag exporteren en importeren in Picqer. Voor het importeren van producten is daarnaast ook het 'Bewerk producten' recht nodig.

Rechtenoverzicht

Als je een groot team hebt die allemaal toegang hebben tot Picqer, kan het fijn zijn periodiek een audit te doen van alle gebruikers en hun rechten. In het rechtenoverzicht zie je alle gebruikers en API keys met toegang tot dit Picqer account. Per gebruiker zie je alle rechten die aan de gebruiker zijn toegekend.

Rechtenoverzicht in gebruik

Zo kan je eenvoudig periodiek controleren of er geen gebruikers zijn met meer rechten dan ze nodig hebben. Het rechtenoverzicht vind je onder Instellingen > Rechtenoverzicht.