Picqer blog

Tips for your warehouse, Picqer product updates and a look behind the scenes.

Our blogs are currently only in Dutch.

Picqer introduceert AutoSplit

Om het leveren van bestellingen uit meerdere magazijnen eenvoudig en efficient te maken, introduceren we AutoSplit. Met AutoSplit worden bestellingen automatisch gesplitst over meerdere magazijnen, als daardoor je bestelling sneller geleverd kan worden.

Picqer AutoSplit InstellingDoordat steeds meer webshops vanuit meerdere magazijnen leveren en niet alle producten in elk magazijn op voorraad zijn, ontstond de vraag naar AutoSplit. Maar we zouden Picqer niet zijn als we dat niet mega eenvoudig maken. Daarom is AutoSplit maar 1 vinkje: aan of uit. Picqer doet de rest.

Je kan ook instellen uit welke magazijnen bestellingen geleverd mogen worden. Dit is per bestelling en per webshop in te stellen, en via de API door te geven. AutoSplit levert dan zo efficient mogelijk vanuit de geselecteerde magazijnen.

Meer over de exacte werking van AutoSplit lees je in de Kennisbank.

En we hebben nog meer nieuwe functies:

Filteren op magazijn

Magazijn kiezerDoor AutoSplit zullen meer mensen vanuit meerdere magazijnen gaan werken. Daarom kan je nu bestellingen, picklijsten, backorders en inkoopbestellingen filteren op magazijn. Selecteer het magazijn waarin je aan het werk bent en je wordt niet meer afgeleid door wat je collega’s moeten doen.

Voorraadinstellingen per magazijn

Je kan bij het bewerken van een product nu voorraadinstellingen maken per magazijn. Zo kan je het bestelniveau en de gewenste voorraad per magazijn opgeven.

Ook kan je bij een product opgeven wat je minimale bestelhoeveelheid is en in welke hoeveelheden je het product moet inkopen. Het inkoopadvies houdt daar rekening mee, zodat je weer een reden minder hebt om je inkoopadvies handmatig te controleren.

Verplaatsingen

Nog een nieuwe functie speciaal voor als je meerdere magazijnen hebt: verplaatsingen. Maak een verplaatsing aan en stop daar alle producten in die je wilt verplaatsen van het ene magazijn naar het andere. Zoek ze uit in je magazijn en verplaats ze met 1 druk op de knop.

Ook kan Picqer je een verplaatsingsadvies geven. Picqer adviseert je welke producten je beter kan verplaatsen om je backorders te kunnen leveren of beter aan je voorraadinstellingen te voldoen.

Overige verbeteringen

Hierbij een greep uit de kleine verbeteringen van dit keer:

  • Picklijsten kan je niet meer afsluiten als je nog niet alle producten hebt (om te voorkomen dat je producten mist)
  • Rapport toegevoegd met het aantal picklijsten dat je hebt verwerkt (als je als fulfilmentbedrijf afrekent op basis van het aantal geleverde picklijsten)
  • Fout bij ‘Registreer producten’ opgelost
  • Fout bij scannen van een picklijst bij een andere picklijst opgelost
  • Fout bij het automatisch selecteren van een taal bij inkoopbestellingen opgelost

Heb je vragen over deze nieuwe functies? Laat het ons weten!