Picqer blog

Tips for your warehouse, Picqer product updates and a look behind the scenes.

Our blogs are currently only in Dutch.

June 1, 2023

Changelog: Zoeken bij inkoopbestellingen en ontvangsten in de app en andere updates

Changelog: Zoeken bij inkoopbestellingen en ontvangsten in de app

Zoeken bij inkoopbestellingen en ontvangsten in de app

Je kan nu naar een inkoopbestelling en ontvangst zoeken in de app. Gebruik het nummer van de inkoopbestelling, het nummer van de ontvangst of de naam van de leverancier om gemakkelijk een inkoopbestelling of ontvangst terug te vinden.

Overige ontwikkelingen

 • Productvelden zijn nu ook zichtbaar in het overzicht van producten in een picklijst, batch en ontvangst in de app.
 • Het picken van een normale batch door middel van het scannen van een picking container werkt weer naar behoren in de app.
 • Bij rapporten hebben we een rapport toegevoegd voor de getelde voorraad.
 • Gebruikers met het recht “Link locaties aan producten“, maar zonder het recht “Bewerk locaties” kunnen nu ook een locatie ontkoppelen.
 • Je kan nu per verzendprofiel van Sendcloud aangeven of je altijd de informatie over de inhoud van de zending doorgeeft aan Sendcloud.
May 11, 2023

Changelog: Voorraadgeschiedenis in de app en andere updates

Changelog: Voorraadgeschiedenis in de app

Voorraadgeschiedenis in de app

Je kan nu de voorraadgeschiedenis van een product bekijken in de nieuwe app. Op de productpagina vind je per magazijn een link naar het overzicht van alle voorraadwijzigingen.

Overige ontwikkelingen

 • Productvelden worden nu in de app getoond op de productpagina, picklijsten, batches en tijdens het registreren van een ontvangst.
 • Op een picklijst in de app worden nu de tags van de bestelling getoond.
 • Bij het importeren van producten maakt het niet meer uit of de productcode in hoofd- of kleine letters is genoteerd.
 • Bij het importeren van bestellingen uit Shopware 6 kijken we nu naar het land van het factuuradres om de juiste taal te bepalen.
 • Het exporteren van de leeftijd van de voorraad werkt weer naar behoren.
April 20, 2023

Changelog: Uitbreiding ondersteuning shop-locaties in Shopify en andere updates

Changelog: Uitbreiding ondersteuning shop-locaties in Shopify

Uitbreiding ondersteuning shop-locaties in Shopify

Met de overstap naar Shopify’s “Fulfilment Orders” hebben we betere ondersteuning voor meerdere shop-locaties (zoals winkels) in Shopify. Picqer importeert nu alleen bestellingen van één gekoppelde Shopify locatie, zodat je per locatie kan kiezen op welke manier je die wilt beheren.

Zo kan je je winkel met Shopify POS beheren terwijl je het hoofdmagazijn met Picqer beheert.

Nieuwe Bol.com authenticatie

Bol.com stapt over op een nieuwe en veiligere manier van authenticatie met Picqer. Bij de oude methode moest je inloggegevens van Bol.com handmatig in Picqer overnemen. Dat is nu een stuk sneller en makkelijker geworden. Vanuit Picqer ga je naar een speciale inlogpagina op Bol.com waarna je met een druk op de knop Picqer toegang geeft.

Snelheidsverbeteringen

 • Het overzicht van zendingen is veel sneller, met name voor klanten met veel bestellingen.
 • De “Bestsellers” rapportage is gemiddeld 98% sneller geworden.
 • De “Picklijsten verwerkt” rapportage is gemiddeld 86% sneller geworden.

Overige ontwikkelingen

Changelog: Direct zoeken door support artikelen bij Help & suggesties

 • Direct zoeken door support artikelen bij "Help & suggesties".
 • In de app zie je als fulfilment partij ook bij producten, picklijsten en batches voor welke fulfilment klant dit is.
 • Bestellingvelden zijn nu ook zichtbaar bij een picklijst in de app.
 • MyParcel zendingen naar het buitenland kan je nu tot maximaal 500 euro verzekeren.
 • In opmerkingen kan je gebruikers met overlappende namen ook vermelden met het @-teken. Zoals bijvoorbeeld Jan, Jan Willem en Jan Peter.
 • Bestellingen uit Shopware 6 worden nu alleen als betaald gemarkeerd als ze daadwerkelijk in de webshop betaald zijn.
 • Bij het aanmaken van een inkoopbestelling vanuit de leverancier worden de ingestelde taal en template overgenomen.
 • Ondersteuning voor naamswijziging van webshops met diakritische tekens in de webshopnaam.
April 18, 2023

Terugblik storing Bol.com koppeling

Gistermiddag hebben we 3 uur lang een storing gehad aan onze koppeling met Bol.com. Dat vinden we erg vervelend. Hierbij een terugblik.

De storing

De kern van de storing was dat de koppeling tussen Bol.com en Picqer voor de meeste gebruikers niet werkte op maandag 17 april tussen 13:00 uur en 15:50 uur.

In die tijd werkten de volgende functies niet:

 • Nieuwe bestellingen op Bol.com werden niet geïmporteerd naar Picqer
 • Voorraadwijzigingen in Picqer werden niet naar Bol.com gestuurd
 • In Picqer verzonden bestellingen werden niet bij Bol.com afgemeld

Alles hersteld

Nadat we om 15:50 uur de oorzaak hadden opgelost, hebben we zo snel mogelijk alle gemiste acties opnieuw uitgevoerd. Daarbij hebben we de belangrijkste acties als eerste gedaan.

 • Vanaf 15:50 uur werden alle bestellingen weer geïmporteerd. We hebben geen bestellingen gemist.
 • Om 17:00 uur is voor alle producten de voorraad opnieuw bij Bol.com aangemeld. Daarmee zijn alle voorraadwijzingen tijdens de storing alsnog aan Bol doorgegeven.
 • Om 18:45 uur hebben we alle bestellingen die tijdens de storing zijn verzonden opnieuw als verzonden gemeld bij Bol.com.

Meldingen over dubbele zendingen

Omdat we niet met zekerheid konden zeggen welke verzonden bestellingen we nog niet hadden afgemeld, hebben we alle Bol.com bestellingen die in die tijd verzonden zijn nog een keer bij Bol.com afgemeld. Omdat een deel daarvan dubbel werd afgemeld, heb je mogelijk berichten in Picqer ontvangen dat bestellingen niet afgemeld konden worden. Dit kwam omdat we extra zeker wilden zijn dat we geen zendingen zouden missen.

We hebben deze berichten vanmorgen opgeruimd.

Controleer je openstaande bestellingen

We hebben alle gemiste acties zo snel mogelijk hersteld voor zover wij dat kunnen controleren. Maar het kan zijn dat we een zending gemist hebben.

Als je zeker wilt zijn dat er geen zendingen missen, kijk je in het Bol.com portaal of er bestellingen van gister of eerder open staan die je wel verzonden hebt. Die kan je handmatig op verzonden zetten in het Bol.com portaal.

Details

Dit is hoe de storing ontstond:

We zitten in een migratie naar een nieuwe inlog-methode met Bol.com. Dat verandert veel in de communicatie met Bol. Er zijn nu koppelingen die nog op de oude manier inloggen, koppelingen die van oud naar nieuw omgezet zijn, en nieuwe koppelingen die gelijk op de nieuwe manier gelegd zijn.

We ontdekten een fout in die laatste categorie: nieuwe koppelingen met Bol.com werden elk uur uitgeschakeld door een foutje in onze code. Deze fout probeerden we op te lossen en daarvoor ging om 13:00 uur een nieuwe versie van Picqer online.

In die nieuwe versie werden echter alle bestaande koppelingen (die nog niet omgezet zijn) inactief gemaakt. Voor een inactieve koppeling worden geen bestellingen geïmporteerd en geen updates over voorraad en zendingen gestuurd.

We ontdekten dit na meldingen van gebruikers waarna we de fout konden vinden en oplossen.

Vanaf 15:50 uur hadden we de storing onder controle en hebben we gewerkt aan het oplossen van alle gevolgen. Op dinsdagmorgen zijn we aan de slag gegaan met uitbreiding van de monitoring en hebben we de berichten over dubbele zendingen opgeruimd.

Vervolg

De reden dat de storing zo lang duurde was omdat we de storing pas ontdekte na vragen van gebruikers. Dat is niet zoals het hoort. Meestal ontdekken we nieuwe fouten heel snel door onze monitoring en het strakke proces dat we rond nieuwe releases hebben. We lossen fouten dan direct op. Onze eigen monitoring ontdekte de dip in actieve koppelingen nog niet. We passen vandaag de monitoring aan om dit in de toekomst beter te herkennen.

Mijn excuses voor deze storing. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons altijd bereiken op support@picqer.com.

– Casper

April 7, 2023

Nieuw in het team: Hugo

Afgelopen maand is Hugo begonnen bij Picqer. Hij stelt zich graag aan je voor:

Hugo Zonderland

Hoi! Ik ben Hugo en sinds 1 maart werk ik bij Picqer als Developer in het productteam.

Voordat ik bij Picqer begon heb ik 9 jaar voor een web development bureau in Arnhem gewerkt, waar ik mij veelal bezig hield met retail. Hier ben ik meermaals in aanraking gekomen met diverse soorten magazijnsoftware. Dit ging altijd vanaf de “buitenkant”, ik integreerde deze software voor de klant. Na met veel van dit soort softwarepakketten te hebben geïntegreerd voelde ik dat mijn interesse was gewekt en dat ik graag onderdeel wilde uitmaken van de missie van Picqer; zorgen dat alle webwinkels en fulfilment bedrijven eenvoudig hun eigen magazijn efficiënt, effectief en professioneel kunnen runnen.

Hugo

Ik woon in het mooie Arnhem langs de Rijn in het gezelschap van m’n vriendin Melissa en onze chihuahua’s Beer en Bowie. In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool te vinden, houd ik mijzelf bezig met cryptocurrencies, vind ik het leuk om eten te koken voor en met vrienden of te dineren in een goed restaurant.

Een leuk weetje is dat het bureau waar ik eerder werkte, Logict van Casper en Stephan in 2014 heeft overgenomen, waar ik over de jaren heen nog support op heb verleend. In de Logict software zag je al dat ze tests hebben gedaan voor Picqer, die ik vandaag nog terug zie. Het is een leuke gedachte dat de overname de doorontwikkeling en start van Picqer heeft gefinancierd en dat ik vervolgens bij Picqer ben gaan werken.

Ik heb zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan, een hoop nieuwe dingen te leren en ik zie er naar uit de klanten te leren kennen.