Our blogs are currently only in Dutch.

maart 14, 2024

Nieuwe integratie: Sendy

Het is nu mogelijk om Sendy aan Picqer te koppelen. Sendy is verzendsoftware voor het eenvoudig versturen van bestellingen. Bestellingen worden automatisch omgezet in zendingen. De bijpassende verzendlabels print je direct vanuit Picqer.

Picqer x Sendy

Wat is Sendy?

De verzendsoftware van Sendy maakt je verzendproces eenvoudig en snel. Bestellingen worden automatisch omgezet in zendingen bij een vervoerder naar keuze. De juiste verzendlabels worden geprint en Track & Trace informatie wordt opgehaald. De ingepakte pakketten kun je laten ophalen of naar een pakketpunt in de buurt brengen. Eventuele klantvragen over de pakketten kunnen makkelijk beantwoord worden via de software.

Wat kan je met de koppeling?

  • Je hebt overzicht over alle bestellingen en het verzenden ervan in 1 systeem.
  • Met regels in Picqer bepaal je de juiste verzendprofielen.
  • Bestellingen worden automatisch omgezet in een zending met een bijpassend verzendlabel. De labels worden direct vanuit Picqer geprint.
  • Track & Trace informatie wordt automatisch teruggekoppeld.
  • Klantvragen over de bezorging van pakketten kunnen eenvoudig beantwoord worden in de software met Mijn vraag.

Sendy en Picqer koppelen

Voor het koppelen heb je geen technische kennis nodig. Maak eerst een gratis Sendy account, daarna kan je in je Sendy account Picqer koppelen. De stappen vind je in onze handleiding. De beschikbare vervoerders en tarieven van Sendy vind je hier.

Direct aan de slag

maart 1, 2024

Nieuw in het team: Ruud & Leonie

We hebben 2 nieuwe collega’s in ons team! In februari zijn Ruud (development) en Leonie (support) gestart. Ze stellen zichzelf graag aan je voor:

Ruud Schuurmans

Ruud

Hoi! Mijn naam is Ruud en ik ben op 1 februari begonnen bij Picqer als Head of Engineering. In die rol mag ik het engineering team coachen om zo te zorgen dat zij de allerbeste magazijnsoftware kunnen blijven bouwen die er maar bestaat. Daarnaast help ik het overzicht te bewaren en vertaal ik de bedrijfsdoelstellingen naar (technische) doelen voor het engineering team.

Vanuit eerdere werkgevers neem ik een achtergrond in de Software Architectuur mee. Dat houdt eigenlijk in: het logisch structureren en organiseren van de code waaruit software is opgebouwd. Ook hier wil ik graag mee aan de slag om te zorgen dat het team werkt met goed leesbare en begrijpelijke code. Het doel is dat dit alles bijdraagt aan een goed op elkaar ingespeeld team dat fijn, snel en met trots kan werken aan nieuwe functionaliteiten in Picqer!

Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek, maar inmiddels woon ik alweer een heel aantal jaren in Arnhem vlakbij de binnenstad. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om even de stad in te lopen voor een kopje koffie, een wandeling door het Sonsbeekpark of een etentje.

Ik kijk er heel erg naar uit om het Picqer engineering team te helpen om nog betere software te bouwen voor onze gebruikers!

Leonie Smit

Leonie

Hi, ik ben Leonie en sinds 1 februari werkzaam bij Picqer als Support Specialist. Hiervoor heb ik op de klantenservice van een meubelwebshop gewerkt. Daar hield ik me ook bezig met het slimmer inrichten van de processen aan de achterkant van de webshop. Ik ga mijn nieuwe collega’s helpen met het bieden van de beste support om Picqer nog beter te maken!

In mijn vorige werk ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Picqer en heb ik als klant zijnde contact opgenomen met de support afdeling. Door de positieve ervaringen in dat contact kwam ik bij Picqer als werkgever terecht. De fijne software, het gezellige team en de rustige sfeer waren voor mij redenen om hier aan de slag te gaan.

Ik woon samen met mijn bejaarde kat Bibi in de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Buiten werk vind ik het heerlijk om te lezen (vooral fictie), te tuinieren en om te wandelen. Met het lekkere weer van de lente op komst kijk ik ernaar uit om onze tuin weer om te toveren! Nu het nieuwe seizoen van de Formule 1 is begonnen zal ik ook veel weekenden (schreeuwend) op de bank te vinden zijn. Ik heb zin om me verder te verdiepen in Picqer en mijn steentje bij te dragen voor de beste support!

februari 22, 2024

Fouten verminderen in je magazijn

Het moment dat de klant zijn bestelling in handen krijgt is een maker of breker. Een onjuist aantal, een verkeerde maat of een langere levertijd dan beloofd: het zijn allemaal redenen die de druk op je klantenservice verhogen en er zelfs voor kunnen zorgen dat je klant niet terugkeert.

Het is daarom belangrijk dat je zo min mogelijk fouten maakt in je magazijn. Niet alleen om de belofte aan je klant consistent na te komen, maar ook omdat het heel kostbaar is om een fout te herstellen.

Maar hoe doe je dat, terwijl het al zo druk is elke dag? Het kost tijd om uit te pluizen waar fouten vandaan komen. Toch is de kans groot dat als je deze week de rust neemt om 1 probleem op te lossen, je daar volgende week al profijt van hebt. En dat heeft effect op de lange termijn.

Laat je inspireren door voorbeelden van 2 magazijnen hieronder. Waar liepen zij tegenaan, hoe hebben ze het aangepakt en wat zijn de resultaten?

Voorbeeld 1

Context: webshop met een klein assortiment van shirts met opdruk, ongeveer 30 bestellingen per dag. Wil minder fouten maken, maar is nog niet groot genoeg voor magazijnsoftware.

Alle maten van 1 collectie lagen in dezelfde stelling opgeslagen. Omdat de shirts per collectie qua uiterlijk hetzelfde zijn, werd er regelmatig een verkeerde maat uit de stelling gepakt en opgestuurd.

De medewerkers wilden proberen om het magazijn niet per collectie in te delen, maar om juist alle maatsoorten bij elkaar te leggen. In stelling M kon sneller het shirt met de art-print gevonden worden, dan wanneer het in de stelling lag tussen 8 andere maten met dezelfde print.

Voorbeeld 2

Context: grote webshop met een gevarieerd assortiment, ongeveer 1000 bestellingen per dag, 3 fulltime inslag medewerkers. De producten die binnenkomen stapelden op, waardoor het stressvol was om de belofte “Het product niet op voorraad? Binnen 5 dagen verstuurd” waar te maken.

Het inslagteam is gaan meten. Hoe lang doen we erover voordat binnengekomen producten pickbaar in het magazijn liggen? Het antwoord was een gemiddelde van 5 dagen, met uitschieters van 20 dagen. Door die uitschieters kon de belofte van 5 dagen niet gegarandeerd worden. De klantenservice ging klanten voortrekken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar hierdoor werd het probleem voor andere klanten juist erger.

Je kunt er dan voor kiezen om backorders in de webshop uit te zetten of de belofte van 5 dagen te verlengen, maar dat had niet de voorkeur. Het team is bij elkaar gekomen voor een verbetersessie. Waarom kost het ons 5 tot 20 dagen? Naar voren kwam dat makkelijke producten eerst werden uitgepakt, omdat grote producten meer tijd kosten om in te ruimen.

Er is een bord neergezet met 3 vakken: "to do” “busy” “done”. Per levering werd een post-it gemaakt met belangrijke info, zoals de leverdatum. De post-its werden in volgorde van binnenkomst opgeplakt. Voor het inruimen werd de eerste post-it verplaatst naar “busy” en de medewerker noteerde zijn naam, zodat iedereen wist waar aan gewerkt werd.

Na 3 maanden is het team opnieuw gaan meten. Het gemiddelde was gezakt naar 1,3 dag, met uitschieters van 2 dagen. Een enorm verschil, terwijl je van tevoren misschien niet denkt dat zo’n simpele oplossing zoveel impact kan hebben.

Deze werkwijze heeft niet alleen gezorgd voor meer rust in het magazijn en minder druk op de klantenservice, de belofte kan nu met 100% zekerheid gemaakt worden.

Zo zie je hoe simpel het kan zijn om te verbeteren. Ben je geïnspireerd en wil je aan de slag? Deze tips kunnen je helpen om in de verbetermodus te komen:

  • Plan regelmatig een verbetersessie met alle medewerkers. Bespreek waar de meeste fouten gemaakt worden en onderzoek waardoor ze komen. Maak een lijst en kies 2 pijnpunten uit die je kan aanpassen om volgende week al een stapje beter te zijn.
  • Onderzoek of je uitzonderingen uit je proces kunt halen. Kijk daarbij niet alleen naar nadelen “als klanten hun pakket niet meer kunnen afhalen krijgen we 5 bestellingen per week minder binnen”, maar ook naar de voordelen “er worden minder fouten gemaakt, omdat er niet afgeweken wordt van het standaardproces”.
  • Kijk niet alleen naar externe benchmarks. Met eigen cijfers kan je jouw resultaten per week vergelijken en zien of je verbetert. Probeer en experimenteer, welke tweaks hebben positieve invloed op jouw cijfers?
  • Wij delen veel informatie en inspiratie op onze blog en in ons helpcentrum. Doe er je voordeel mee!
februari 20, 2024

Changelog: Verbeteringen bij regels en andere updates

De afgelopen maand hebben we een aantal verbeteringen rondom regels doorgevoerd. Met deze verbeteringen krijg je meer grip op regels. Je leest hierover en alle andere verbeteringen in deze update.

Changelog: Verbeteringen bij regels

Meerdere bezorglanden en fulfilment klanten selecteren

Wanneer een regel van toepassing is op meerdere bezorglanden of fulfilment klanten, kan je bij deze condities nu kiezen voor de optie "is één van" of "is niet één van". Vervolgens selecteer je 1 of meerdere landen of fulfilmentklanten. Dit bespaart een hoop regels, waardoor je meer overzicht krijgt.

Regelcondities en -acties bewerken

Je kan bestaande condities en acties nu bewerken, zodat wijzigingen aan regels makkelijker zijn door te voeren. Dit is bijvoorbeeld handig als je een extra fulfilmentklant of bezorgland wilt toevoegen aan een bestaande conditie.

Regels filteren op fulfilment klant

In het overzicht van alle regels kan je nu filteren op fulfilment klant. Hierdoor krijg je snel een inzicht welke regels voor bepaalde fulfilment klanten actief zijn.

Op de detailpagina van een fulfilment klant zie je hoeveel regels er zijn gekoppeld aan de fulfilment klant. Als je hierop klikt zie je precies om welke regels dit gaat.

Vernieuwd design retourpagina

We hebben het design van de retourpagina vernieuwd. Dit is een stap in de richting om het gehele design van Picqer beter georganiseerd en meer consistent te maken.

Je kan informatie en acties makkelijker vinden als schermen consistent zijn vormgegeven en gebruik maken van dezelfde lay-out. Hiermee is Picqer ook makkelijker te begrijpen voor nieuwe collega's.

Heb je nog geen gebruik gemaakt van het nieuwe hoofdmenu, picklijst- of productpagina? Probeer het uit via de Experimentele functies.

Changelog: Verbeteringen bij regels

Overige verbeteringen

  • Bij de koppeling met Sendcloud kan je in Picqer een contract kiezen wanneer je in Sendcloud meerdere contracten hebt met dezelfde vervoerder.
  • In de export van inkoopbestellingen zie je ook het magazijn, het aantal producten en de verwachte leverdatum.
  • Bij het importeren van voorraad worden locaties van het type “Container” uitgesloten, zodat voorraad alleen op vaste voorraadlocaties geïmporteerd kan worden.
  • In het fulfilment rapport worden de statistieken voor zendingen per profiel en land nu berekend tot en met de ingestelde datum i.p.v. tot de ingestelde datum.
  • In de Excel-export van een inkoopbestelling worden de barcodes van de producten in de laatste kolom weergegeven.
  • We hebben het closed-picklists-today endpoint toegevoegd aan het stats endpoint van de API. Hiermee haal je het aantal gesloten picklijsten van vandaag op.
  • We hebben het idpicklist_batch attribuut toegevoegd aan het picklist endpoint van de API, zodat je van elke picklijst kan zien in welke batch deze zit.
februari 13, 2024

Nieuwe integratie: Innosend

Het is nu mogelijk om Innosend aan Picqer te koppelen. Innosend is verzendsoftware waarmee je pakketten eenvoudig wereldwijd kunt verzenden. Met de koppeling print je verzendlabels direct vanuit de magazijnsoftware.

Picqer x Innosend

Wat is Innosend?

Innosend is gebruiksvriendelijke verzendsoftware voor alle soorten webshops. Je kunt pakketten met meerdere vervoerders verzenden, zodat je altijd het scherpste verzendtarief hebt. Dankzij slimme verzendregels worden bestellingen automatisch aan de juiste vervoerder gekoppeld. Met Innosend is je verzendproces een stuk makkelijker en overzichtelijker. Innosend helpt je kosteloos bij het opzetten van een account, zodat je direct aan de slag kunt.

Wat kan je met de koppeling?

  • Met 1 druk op de knop print je verzendlabels vanuit Picqer.
  • Dankzij slimme verzendregels worden de juiste labels automatisch aan de juiste bestellingen gekoppeld. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig.
  • Verstuur track & trace mails om klanten op de hoogte te houden van hun pakket.
  • Het accepteren en verwerken van een retour is eenvoudig en snel gedaan met de retoursoftware.
  • De tracking- en retoursoftware kan je aanpassen aan je eigen huisstijl.

Innosend en Picqer koppelen

De koppeling regel je vanuit je Innosend account. Je kan zelf een gratis account aanmaken, of neem contact op met Innosend als je hiermee kosteloos geholpen wilt worden.

Bekijk onze handleiding