Picqer blog

Tips for your warehouse, Picqer product updates and a look behind the scenes.

Our blogs are currently only in Dutch.

September 23, 2022

Meet & Grill 2022 terugblik

Afgelopen week hielden we de jaarlijkse Meet & Grill in het Openluchtmuseum in Arnhem. Veel klanten en partners waren aanwezig om gezellig te kletsen en inspiratie op te doen. We vonden het leuk om jullie weer in het echt te ontmoeten.

Bekijk hier de aftermovie van het event:

Presentaties

Naast gezellig met elkaar praten onder het genot van een hapje en drankje, hebben we ook 2 presentaties gegeven. We lieten de ontwikkelingen bij Picqer van het afgelopen jaar zien, waarna Casper de lancering van de nieuwe Picqer app aankondigde. Een primeur voor de aanwezigen.

Daarna ging Jefta in gesprek met Marijn van Haarspullen.nl over robotisering in het magazijn. Marijn vertelde welke route zij hebben afgelegd bij de aanschaf van robots. En we kregen met video's een kijkje in het magazijn. Waar steeds meer processen geautomatiseerd zijn.

Tot volgend jaar

We kijken terug op een geslaagde Meet & Grill. Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Hopelijk zijn jullie er volgend jaar ook weer bij.

September 15, 2022

De nieuwe Picqer app

Gisteren hebben we op de Meet & Grill onze nieuwe mobiele app gelanceerd. In mei lanceerden we al de beta en nu zijn we klaar voor prime-time.

Nu beschikbaar voor iOS en Android

De nieuwe mobiele app is nu te downloaden voor iOS en Android.

Je kan de app gebruiken op je telefoon, maar ook op mobiele scanners. Bekijk alle ondersteunde systemen.

Hardware

Met de nieuwe app ondersteunen we veel meer hardware.

We ondersteunen dezelfde scanners als in onze vorige app: de Honeywell Captuvo en de Linea Pro scanhoezen voor iPods en iPhones. Je kan de nieuwe app dus gebruiken op de scanners die je al voor Picqer gebruikt.

Daarnaast ondersteunen we veel mobiele scanners met Android. Zoals scanners die een toetsenbord nabootsen (via HID) of via Bluetooth. We proberen zoveel mogelijk merken te ondersteunen, zodat je kan gebruiken wat het beste in jullie magazijn past. Heb je een scanner die niet direct door de app herkend wordt? Laat het ons weten, we kijken graag mee of we die scanner kunnen ondersteunen.

Zebra TC21 scanners

Wij raden de Zebra TC21 scanners aan. Deze worden automatisch door de Picqer app ingesteld en hebben we uitvoerig getest. De scanners zijn speciaal voor het magazijn gemaakt, kunnen tegen een stootje en de batterij gaat lang mee.

Je kan deze Zebra scanners eenvoudig in de Picqer Shop bestellen. We hebben ze ruim op voorraad.

Picqer Classic app

Wil je de oude app nog wat langer gebruiken? Dat kan. De oude app houden we voorlopig beschikbaar onder de naam Picqer Classic.

Papierloos je magazijn runnen

Met de Picqer app kan je papierloos werken. Zoals picklijsten en batches verzamelen via de app, zonder ze te printen. De app begeleidt je dan van product naar product.

Maar de app is ook handig voor andere taken die zich tussen de stellingen van je magazijn afspelen. Zoals het corrigeren van voorraad of het koppelen van producten aan een nieuwe locatie. Met de app kan je deze wijzigingen gelijk doorvoeren, zonder terug te gaan naar de computer bij de paktafel.

Met het fundament van deze nieuwe app kunnen we meer functionaliteit van Picqer naar de mobiele app brengen. Maar dat is voor volgende updates.

Aan de slag

Download de nieuwe app, werk ermee in je magazijn en laat ons weten wat je ervan vindt.

August 2, 2022

Nieuw in het team: Nick

Afgelopen maand is Nick begonnen bij Picqer. Hij stelt zich graag aan je voor:

Nick Roovers

Hi, leuk om kennis te maken! Ik ben Nick, en sinds 11 juli maak ik deel uit van het Picqer-team als Support Specialist. Het sociale aspect en het meedenken met klanten over alles waar ze tegenaan lopen is waar ik het meeste energie van krijg binnen mijn werk. Niks is leuker dan aan het eind van de dag een complex probleem opgelost te hebben of net dat stukje advies te hebben gegeven wat er voor zorgt dat een klant weer verder kan!

Nick

Voordat ik bij Picqer aan de slag ging heb ik al (heel globaal) kennis mogen maken met de software via Sendcloud - een partner van Picqer. Ook bij Sendcloud had ik mijn plek gevonden binnen het support team, waar ik naast het beantwoorden van klantvragen ook mijn directe collega’s hielp in de vorm van extra coaching en training. Het werk bij Sendcloud heeft er daarnaast voor gezorgd dat ik qua kennis een mooie basis heb als het gaat over webshopkoppelingen, vervoerders en API’s.

Ik woon samen met mijn twee katten Maru en Dino in Eindhoven. In mijn vrije tijd houd ik er van om op avontuur te gaan. Ik vind het ontzettend tof om bergen te beklimmen en al duikend de oceanen te verkennen, waarvoor ik dan ook regelmatig op reis ga.

Ik kan niet wachten om alle mogelijkheden binnen Picqer eigen te maken, zodat ik onze klanten kan voorzien van het beste advies om het meeste uit de software te halen.

July 25, 2022

Meet & Grill op 14 september 2022

Op 14 september vindt de jaarlijkse Picqer Meet & Grill weer plaats. Hét event waarbij je het Picqer-team en andere webwinkeliers in een informele setting ontmoet en inspiratie opdoet onder het genot van heerlijke gerechten van de grill.

Meet & Grill 2022

De afgelopen 2 jaar heeft het event vanwege de coronamaatregelen online plaatsgevonden, maar dit jaar kunnen we elkaar eindelijk weer in persoon ontmoeten.

Het belooft weer een gezellige dag te worden. We hebben er zin in en hopen dat jij erbij bent!

Programma en aanmelden

July 20, 2022

Uitbreiding Picqer Next app: Producten, voorraad en picklijsten

We hebben de beta versie van de Picqer Next app uitgebreid. Vanaf vandaag is het mogelijk om inzicht te krijgen in producten, voorraad te wijzigen en te verplaatsen en picklijsten in te zien.

Producten

Het is nu mogelijk om inzicht te krijgen in de producten die in je magazijn liggen. We hebben hiervoor de interface opnieuw ontworpen, waardoor je minder hoeft te klikken om acties uit te voeren en we meer informatie over de producten kunnen tonen.

Daarnaast is het mogelijk om de voorraad te zien en te wijzigen. Hiervoor kun je de voorraad per magazijn op een locatie wijzigen of tussen locaties verplaatsen.

Picklijsten

Ook alle openstaande picklijsten kunnen vanaf nu ingezien worden via de Picqer Next app. Daarnaast zijn de belangrijkste details van de picklijst ook zichtbaar op de detailpagina.

We zijn momenteel nog bezig om nieuwe functionaliteiten aan picklijsten in de app toe te voegen.

Over de Picqer Next App

Vorige maand hebben we de nieuwe Picqer Next app in beta gelanceerd. De nieuwe app voor Android en iOS gaat de oude Picqer app uiteindelijk vervangen. Omdat de Picqer Next app nog niet alle functionaliteiten bevat van de oude app, kan je de oude app ook nog steeds blijven gebruiken.

De komende maanden breiden we de Picqer Next app verder uit. Jullie feedback helpt ons enorm hierbij. Feedback kan je achterlaten in de app bij Help & Suggesties op het dashboard.

Meer informatie over de nieuwe app vind je op deze helppagina.