Picqer blog

Tips for your warehouse, Picqer product updates and a look behind the scenes.

Our blogs are currently only in Dutch.

May 23, 2022

De inpakmachine van Visdeal pakt pakketjes op maat in

We namen een kijkje bij onze klant Visdeal. Zij maken sinds kort gebruik van een inpakmachine. Hiermee kunnen ze sneller pakketjes inpakken en besparen ze ook nog eens enorm veel ruimte bij het verzendproces.

Jefta ging in gesprek met Willem, eigenaar van Visdeal. Ze zijn marktleider in Nederland en België op het gebied van hengelsport producten. Ze bedienen 9 landen en verzenden tussen de 1.000 en 1.500 bestellingen per dag.

Wat doet de inpakmachine?

Met de inpakmachine hebben ze een eerste stap gezet in het optimaliseren van processen in het magazijn door middel van mechanisatie. De inpakmachine pakt zelfstandig de kleine pakketten in. Ongeveer 65% van alle bestellingen worden nu automatisch ingepakt en voorzien van een verzendlabel.

Het inpakproces bestaat uit 3 stappen:

 1. Een machine zet automatisch dozen open. Alle dozen worden voorzien van een unieke barcode;
 2. Vervolgens kan de orderpicker in Picqer door middel van de unieke barcode een bestelling toekennen aan een doos. De gepickte producten worden in de doos geplaatst;
 3. In Picqer wordt de verzending aangemaakt. De inpakmachine vouwt de doos zo klein mogelijk dicht en voorziet het van de juiste verzendlabel. De bestelling is nu klaar voor verzending.

Wat levert het op?

De machine automatiseert veel handelingen die voorheen handmatig werden gedaan. En omdat pakketjes kleiner worden gemaakt, scheelt dit in de verzendtarieven.

Ze nemen nu minder nieuw personeel aan terwijl ze blijven groeien. De inpakmachine is in staat om 800 pakketten per uur te verwerken. Zeker met oog op de toekomstplannen is dit een interessante investering geweest voor Visdeal.

Wil je meer weten over de inpakmachine van Visdeal? In de video laat Willem het hele proces zien en deelt hij een aantal lessen met je.

Referenties:
Sealed Air
MAAS IL

May 13, 2022

Picqer Next app in beta

Precies 6 jaar geleden hebben we de eerste versie van onze mobiele Picqer app gelanceerd. In eerste instantie om de papieren picklijst overbodig te maken. Maar inmiddels is de mobiele Picqer app een onmisbare tool in veel magazijnen.

Vandaag lanceren we de volgende generatie van onze mobiele app: Picqer Next.

Het is een nieuw fundament om de beste app voor het magazijn te maken. Daarmee kunnen we meer functionaliteit op mobiel beschikbaar maken, meer apparaten ondersteunen én een betere interface bieden.

Ook op Android

En ja, de nieuwe app werkt ook op Android. Daarmee ondersteunen we meer soorten hardware, zoals de robuuste en betaalbare Zebra TC21 scanner. Eén van jullie grootste wensen voor de mobiele app.

Hoewel Apple net deze week heeft aangekodigd te stoppen met de iPod touch, blijven we ook iOS ondersteunen. Inclusief de Honeywell en Linea Pro scanners. De iOS en Android app bieden exact dezelfde functionaliteit. Je hebt alleen meer keuze in hardware.

Toen we 6 jaar geleden onze eerste app lanceerde bestond de wereld van Android scanners nog niet. Naast de Honeywell en Linea Pro scanners voor iPod touch waren er industriële scanners met Windows Mobile. Inmiddels zijn alle aanbieders van barcode scanners gewisseld van Windows naar Android en we zijn blij die nu ook te kunnen ondersteunen.

Bekijk de ondersteunde scanners voor Picqer Next

Beta met singles batches

Vandaag lanceren we Picqer Next in beta. Met de nieuwe app kan je singles batches verwerken. In de komende maanden voegen we stap voor stap alle andere onderdelen toe.

We raden iedereen die met singles batches werkt aan de nieuwe beta te proberen en ons te vertellen wat je er van vindt. Feedback over de app kan je direct vanuit het dashboard van de app insturen.

Huidige app

De huidige mobiele app kan je blijven gebruiken tot alle functionaliteit in de nieuwe app beschikbaar is. Daarna zullen we de huidige app nog een tijd beschikbaar houden voor oudere iOS toestellen die niet door Picqer Next ondersteund worden.

Van start

Meer informatie over de app vind je op deze helppagina. Probeer de app en laat ons weten wat je er van vindt!

May 6, 2022

Op bezoek bij IVOL

We waren op bezoek bij IVOL waar Jim Luyendijk, eigenaar van IVOL ons een rondleiding gaf in het indrukwekkende 5.000 m2 grote magazijn. Omdat we benieuwd zijn naar hoe IVOL zo groot is geworden en welke uitdagingen ze hebben overwonnen, gingen we met Jim in gesprek.


Het interview is in bovenstaande video te bekijken of hier te lezen. In het interview bespreken we onder andere de stappen die IVOL heeft gezet om het 5.000 m2 grote magazijn zo efficiënt mogelijk te runnen. Daarnaast vertelt Jim hoe IVOL zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie en hoe de toekomst voor IVOL eruit ziet.

Lees het interview

May 4, 2022

Je logistieke proces uitbesteden aan een fulfilment bedrijf?

Als webwinkelier kan je je logistieke proces of een deel daarvan uitbesteden aan een fulfilment bedrijf. De keuze tussen een eigen magazijn runnen of gebruik maken van een fulfilmentdienst is heel persoonlijk. Er zijn bijvoorbeeld webwinkeliers die werkzaamheden uitbesteden zodat ze zich volledig kunnen focussen op groei. En er zijn webwinkeliers die het juist belangrijk vinden om veel controle te houden over alle processen zodat ze de kwaliteit beter kunnen waarborgen.

In dit blog geven we je handvatten om te ontdekken of het logistieke proces uitbesteden aan een fulfilment bedrijf bij jou en jouw webwinkel past.

Wat doet een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf neemt het proces uit handen nadat er een bestelling op je webshop heeft plaatsgevonden. Denk aan orderpicken, inpakken en verzenden van producten. Daarnaast beheren ze de voorraad van jouw producten in hun magazijn. Je leveranciers kunnen producten rechtstreeks bij het magazijn van je fulfilment partner leveren en de magazijnmedewerkers zorgen dat ze netjes op jouw plek in het magazijn terechtkomen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer fulfilment bedrijven met verschillende diensten, zoals:

 • De volledige orderafhandeling. Van orderpicken tot verzenden van producten;
 • Beheren van je voorraad;
 • Ontvangen en bestel klaar maken van inkoopbestellingen van je leverancier;
 • Ontvangen en verwerken van retouren;
 • Klantenservice;
 • Flexibele bezorgopties zoals Same Day Delivery en avondlevering;
 • Assemblage van samengestelde producten;
 • Personaliseren van producten;
 • Verpakken van bestellingen in speciale verpakkingen.

Sommige fulfilment bedrijven kunnen zelfs de marketing en productfotografie voor je uitvoeren. De meeste fulfilment bedrijven bieden de diensten in standaard pakketten aan, maar zijn ook flexibel om de diensten aan te passen op jouw behoeften.

Wanneer is uitbesteden waardevol?

Uitbesteden kan waardevol zijn als je zo weinig mogelijk omkijken wilt hebben naar de orderafhandeling. Maar ook als je nog geen magazijn hebt, kan je snel stappen zetten zonder een grote investering in een eigen magazijn te doen.

De meeste fulfilment bedrijven rekenen variabele kosten per verzonden bestelling en aantal kubieke meter ruimte die je nodig hebt in het magazijn. Dit kan voordeliger uitpakken in vergelijking met de vaste kosten die je hebt bij een eigen magazijn.

Vooral als je als webshop hard groeit, kan het zijn dat je elke keer uit je magazijn groeit. Je blijft dan verhuizen en kosten maken. Groeien vanuit een fulfilment samenwerking is in de meeste gevallen een stuk eenvoudiger omdat zij voldoende magazijn ruimte hebben. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het zoeken en inwerken van magazijnpersoneel.

Verder kan je makkelijker experimenteren met bijvoorbeeld lange levertijden zoals ‘voor 23:30 uur besteld, morgen in huis’. Fulfilment bedrijven bieden die opties relatief voordelig aan omdat het personeel voor meerdere webshops tot laat doorwerkt.

De prijzen kan je afspreken inclusief verpakkingsmateriaal, goederenontvangst, orderverwerking, voorraadbeheer, etc. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en kan je eenvoudig berekenen of het voor jou rendabel in te zetten is.

Fulfilment bedrijven hebben vaak gunstige prijsafspraken met verzendpartijen. Je profiteert dan van de voordelige tarieven. Heb je internationale ambities? Er zijn fulfilment bedrijven die samenwerken met internationale verzendpartijen.

April 20, 2022

Nieuw in het team: Sander

Deze maand is Sander begonnen bij Picqer. Hij stelt zich graag aan je voor:

Sander Lissenburg

Hey! Mijn naam is Sander Lissenburg en op 1 April (geen grap) ben ik begonnen als Senior PHP developer bij het product team van Picqer. Via deze weg stel ik mij graag even voor.

Sander

In de 15 jaar sinds het afronden van mijn studie Media Technologie heb ik mij met verschillende aspecten van development bezig gehouden. Ik heb aan frontend, backend en mobiele applicaties gewerkt, binnen zowel een product company als enkele digital agencies. Mijn hart ligt bij het werken aan de backend kant van een applicatie, en dan het liefst voor een product company zoals Picqer. Een product company gaat voor kwaliteit en zet in op de lange termijn. Niet alleen zie je dat terug in de relatie met de klant maar ook in de code en architectuur van de applicatie. Daarnaast ga je het product en het behorende domein echt “leven” wat de betrokkenheid enorm vergroot. Mijn overstap naar Picqer is daarom meer dan logisch.

Samen met mijn vriendin en zoontje van 1,5 jaar woon ik in het Zuid-Hollandse Papendrecht en ben daarmee de recordhouder wat betreft reisafstand tot het Picqer HQ. Aangezien Picqer een remote first policy hanteert is dat geen probleem. Zo kan ik toch voor een tof bedrijf werken en tegelijkertijd meer tijd overhouden voor mijn gezin en vele interesses. Voordat ik 1,5 jaar geleden in het gezins “avontuur” stapte, reisde ik de hele wereld over om te wandelen door jungles of ruige bergen. Tegenwoordig zoek ik het avontuur iets dichter bij huis en ga ik graag wandelen of stap ik op mijn racefiets. Ook train ik nog steeds mee met de sprintgroep van mijn plaatselijk atletiekclub, al doe ik geen wedstrijden meer. Om even tot rust te komen lees ik graag een boek of luister ik naar een podcast. Daarnaast game ik ook nog zo nu en dan, en in combinatie met mijn Formule 1 fascinatie uit zich dat voornamelijk in sim racing (wie daagt mij uit?).

Tussen Formule 1 en mijn werk zijn overigens enkele paralellen te trekken. De techniek binnen Formule 1 gaat om snelheid, betrouwbaar en efficiëntie. Daar streef ik ook naar in de bouw van een applicatie. Niets is gaver om een bepaald process 10x sneller te maken, of een applicatie zo te ontwerpen dat het jaren lang mee kan en uitgebouwd kan worden. Ik kijk er naar uit om dit ook toe te voegen aan Picqer.