Support Center

Getting you started and answers to most asked questions

How to create and send invoices?

Picqer itself cannot create and send invoices. At Picqer, we focus on everything in your warehouse.

For creating invoices of shipped orders, we have integrations with different accounting software. Currently, Picqer has integrations with:

Omdat Picqer kan koppelen met verschillende systemen, kan je het systeem kiezen dat het beste bij je past en wij kunnen ons helemaal concentreren op het verbeteren van Picqer.

Koppelingen

Voor de koppelingen met de externe pakketten (voor e-mail zie hieronder), heb je een account/abonnement nodig bij de desbetreffende partij. In Picqer kan je linksonder via ‘Instellingen’ en dan ‘Factuuraanbieders’ een factuuraanbieder toevoegen.

Je kunt per Picqer account meerdere factuuraanbieders toevoegen en ook meerdere keren dezelfde aanbieder toevoegen. Per bestelling en picklijst kan je kiezen via welke factuuraanbieder een factuur gemaakt moet worden.

E-mail

De methode ‘e-mail’ stuurt alleen een e-mail, met daarin alle data die bekend is over de picklijst naar een ingesteld e-mailadres. Dit kan worden gebruikt als reminder om voor die klant een factuur te maken. Ook kan het worden gebruikt om facturatie te automatiseren op je eigen manier, door de mails in de mailbox uit te lezen en aan een script te koppelen.

Facturen maken

Zodra je één of meerdere factuuraanbieders hebt aangemaakt, krijg je bij picklijsten een knop ‘Factuur maken’. Vervolgens kan je nog kiezen via welke aanbieder en met welk profiel je wilt factureren. Zodra je op ‘Opslaan’ klikt, wordt de factuur direct in het gekoppelde pakket aangemaakt en eventueel verstuurd.

Als je nog geen factuuraanbieder gekoppeld hebt, krijg je een melding als je deze knop indrukt; ‘Je hebt nog geen facturatieproviders ingesteld. Stel je eerste facturatieprovider in’. Door (onderaan deze melding) te klikken op ‘Facturatieprovider instellingen’ ga je direct naar de pagina waar je in Picqer een factuuraanbieder kan koppelen.

Nieuwe factuuraanbieders

Gebruik je een ander pakket en wil je die graag koppelen aan Picqer? Laat het ons weten. Het facturatiepakket moet online draaien en een moderne API hebben om te koppelen. We voegen nieuwe aanbieders toe, zodra er genoeg vraag naar is onder de Picqer gebruikers.

How can we help?

Are there any questions left? We love to help you.

Please mail your question to hello@picqer.com or call us on +31 85 3030 690.