Our blogs are currently only in Dutch.

Changelog: Losse picklijst aan een picking container koppelen en een verbeterd retourproces voor fulfilmentklanten

Losse picklijst aan een picking container koppelen

Sommige picklijsten kunnen niet in een batch verwerkt worden of misschien werk je helemaal (nog) niet met batches. Om ervoor te zorgen dat je bij de paktafel precies weet welke producten bij welke picklijst horen, print je alle picklijsten uit. Dat is niet meer nodig.

Je kunt nu een losse picklijst koppelen aan een picking container. Wanneer je de picking container scant zie je de gekoppelde picklijst op het scherm. Op deze manier kan je ook met losse picklijsten papierloos werken.

Verbeterd retourproces voor fulfilmentklanten

Een fulfilmentklant kan in het portaal nu zelf retouren afronden. Dit kan gebruikt worden om bij te houden met welke retouren nog iets moet gebeuren. Bijvoorbeeld voor het doen van terugbetalingen, nadat jij de retour in het magazijn hebt verwerkt. Het afronden van een retour kan alleen door fulfilmentklanten zelf gedaan worden en staat los van de status die jij geeft.

Ook kunnen fulfilmentklanten nu instellen om een notificatie te ontvangen wanneer jij een retour hebt verwerkt in het magazijn. Je leest hier alles over deze nieuwe functie.

Overige verbeteringen