Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuw: ABC Analyse

Vandaag lanceren we iets nieuws: de ABC analyse. Met de ABC analyse helpt Picqer je bij het efficiënter inrichten van je magazijn.

ABC Analyse

De ABC analyse bekijkt welke producten je het meest pickt en geeft deze een A, B of C label. Aan de hand van deze labels kun je producten op de juiste locatie in je magazijn plaatsen. Zo bespaar je tijd tijdens het picken.

Vaakst gepickte producten

Voor de meeste webwinkels geldt: 80% van je pickacties zijn voor maar 20% van je producten. Het is dan ook belangrijk dat deze producten goed bereikbaar zijn, zodat je minder hoeft te lopen. Daarom hebben we de ABC analyse aan Picqer toegevoegd. Zo zie jij eenvoudig welke producten je het vaakst pickt.

Hoe het werkt

De ABC analyse bekijkt hoe vaak producten gepickt zijn in de afgelopen 28 dagen, en geeft aan de hand daarvan een label aan de producten:

Elke week wordt de ABC-analyse automatisch uitgevoerd. Op verschillende plekken zie je welk label een product heeft, waaronder op de productpagina, in de producten export en tijdens het ontvangen van inkoop.

ABC Analyse

ABC magazijninrichting

Door je magazijn in te richten aan de hand van de ABC labels, bespaar je tijd tijdens het picken. Leg de A producten die je het meest pickt op de best bereikbare locaties neer. Zo voorkom je dat je ver moet lopen om deze producten te picken. De B label producten leg je op goed bereikbare locaties en de C producten, die je niet vaak pickt, op de overige locaties.

Meer weten over de ABC Analyse? Op deze helppagina vind je alle details over de nieuwe functionaliteit.