Our blogs are currently only in Dutch.

Hoe we Picqer continu verbeteren

Vandaag geven we weer een kijkje in de keuken. Dit keer: Hoe blijven wij Picqer verbeteren en hoe bepalen we nou wat we gaan veranderen?

Blijven verbeteren

Het blijven verbeteren van Picqer vinden we het belangrijkste wat er is. Elke dag denken we na over wat er beter kan. Want met de hoeveelheid bestellingen die Picqer verwerkt, levert een seconde tijdswinst per bestelling in totaal uren voordeel op. Elke dag.

Blijven luisteren

We nemen alle vragen, tips en feedback van onze klanten serieus. Elke vraag die een gebruiker aan ons stelt zien we als een mogelijkheid om te leren. Daarom vragen we vaak door als we feedback krijgen: wat is de situatie, hoe vaak komt het voor en hoeveel tijd bespaar je als we de suggestie zouden doorvoeren.

We verzamelen alle suggesties en groeperen ze per onderwerp. Zo hebben we een duidelijk overzicht waaraan op dit moment de meeste behoefte is.

Op bezoek in het magazijn

Naast de feedback die we krijgen, gaan we wekelijks op bezoek bij klanten. We kijken dan een paar uur mee op de plek waar het echt gebeurt: het magazijn. De informatie die we daarmee krijgen is voor ons super belangrijk.

Door in de praktijk mee te kijken zien we vaak mogelijke verbeteringen waarvan de klant niet eens weet dat ze technisch mogelijk zijn. Daardoor kunnen we klanten blijven verrassen met verbeteringen waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht.

Ook vinden we in het magazijn vaak kleine ‘onhandigheden’ die gebruikers niet noemenswaardig vinden. Terwijl het oplossen van die kleine dingen zorgt dat software echt lekker gaat voelen.

Keuzes maken

Het liefst zouden we alle suggesties vandaag nog toevoegen, maar helaas zitten er maar 24 uur in een dag. Daarom moeten we keuzes maken welke verbeteringen we in welke volgorde doorvoeren. Elke 2 weken zitten we met het team bij elkaar en gaan we door de lijst met mogelijke verbeteringen en kiezen we wat we gaan uitvoeren. In de lijst staan zowel suggesties van klanten, als onze eigen bevindingen en wensen.

In de 2 weken die volgen voeren we de gekozen verbeteringen door. Nadat ze goed getest zijn zetten we de nieuwe versie ‘in de cloud’. De verbeteringen zijn dan direct voor al onze klanten beschikbaar.

Blijven verbeteren

Vervolgens zien we de verbeteringen weer in de magazijnen in de praktijk en krijgen we feedback via telefoon en e-mail. Daar gaan we weer mee aan de slag in de weken daarna.

Zo blijven we Picqer continu verbeteren.