Our blogs are currently only in Dutch.

Een kijkje in het magazijn van SoundImports

SoundImports

We gaan regelmatig op bezoek bij onze klanten om te zien hoe Picqer werkt in hun magazijn. Laatst waren we welkom bij SoundImports in Groningen. Hun magazijn ligt vol met audio-onderdelen waarmee je zelf geluidssystemen kunt bouwen. Ze zijn in 2021 gestart met Picqer, flink gegroeid en verhuisd naar een groter pand.

Wij vinden deze klantbezoeken leuk en leerzaam, maar dat is het waarschijnlijk ook voor jou. Daarom kan je in dit artikel een kijkje nemen in het magazijn van een andere ondernemer.

SoundImports in het kort

 • Webshop voor zelfbouw audio-onderdelen
 • 9200 verschillende SKU’s in het magazijn
 • Gemiddeld 3000 orders per maand in het hoogseizoen
 • Hiervan komen 90% van de bestellingen uit het buitenland
 • Leveren aan zowel B2C als B2B
 • Voorbereiden op de verhuizing

  Voordat SoundImports ging verhuizen hebben ze in rust nagedacht over de indeling van hun nieuwe magazijn. Daar worden wij enthousiast van. Een goede magazijnindeling is namelijk de basis van een goed proces. En een goed proces is nodig om je magazijn met software te kunnen beheren, want problemen die ontstaan door je proces kunnen meestal ook niet opgelost worden met software. SoundImports vertelde dat ze voor de nieuwe indeling tips uit ons boekje Zo mag je magazijn er zijn hebben gebruikt. Dat vinden we heel leuk om te horen. We willen niet alleen dat onze software jou helpt, maar dat je ook wat hebt aan de kennis die we graag delen.

  De indeling van het magazijn

  SoundImports

  Zo worden producten gepickt

  SoundImports

  Structureel tijd inplannen om te verbeteren

  Je magazijn is net zo belangrijk als de tijd en aandacht die je stopt in je webshop, marketing en klantenservice. Bij SoundImports zie je dit terug. Vanuit de kantoren en vergaderruimte kan iedereen het magazijnproces zien. Die verbinding vinden ze heel belangrijk, want op kantoor worden dingen bedacht die in het magazijn uitgevoerd moeten worden. Om te zorgen dat de klantbeloftes realistisch en haalbaar zijn, is er elke vrijdag Maga-Friday. Tijdens dit vaste moment kunnen magazijnmedewerkers feedback en ideeën delen. Zo is er structureel tijd om te verbeteren en werkt iedereen echt samen aan het bedrijf.

  Werken met Picqer

  Software kan snel uitgebreid en ingewikkeld zijn. Dat willen we niet met Picqer. Wij richten ons erop dat je Picqer makkelijk kunt gebruiken en dat je zo veel mogelijk zelf kan. SoundImports is daar een goed voorbeeld van. Tijdens de vakantieperiode heeft een jonge dochter meegeholpen in het magazijn. Ze begreep Picqer zo snel, waardoor ze na 5 minuten zelfstandig orders stond te picken! Ook heeft SoundImports zelf oplossingen bedacht voor specifieke wensen. Bijvoorbeeld een Chrome-Picqer extensie die automatisch meldingen geeft. Daar kan je onze openbare API voor gebruiken. Het geeft je de vrijheid om jouw wensen te realiseren, met eindeloze mogelijkheden.