Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuw: Containers

We hebben iets nieuws in Picqer: Containers. Met Containers kan je eenvoudig voorraad binnen je magazijn verplaatsen, terwijl je voorraadstand per locatie gelijk blijft aan de werkelijkheid. Aangekondigd op het Picqer Magazijnfestijn en nu beschikbaar voor iedereen.

Wat zijn Containers?

Een container kan alles zijn waarmee je de voorraad verplaatst. Bijvoorbeeld een winkelwagentje, een plastic krat of een pallet. Dat noemen we allemaal een container. Elke container heeft een uniek, oplopend nummer en een barcode om makkelijk voorraad naar die container te verplaatsen.

Als je voorraad van locatie 1 naar locatie 2 verplaatst, doe je daar meestal eventjes over. Soms een minuut, maar soms ook uren. Helemaal als je veel producten tegelijk verplaatst, zoals met het aanvuladvies.

Met Containers verplaats je de voorraad eerst van locatie 1 naar de container, om het uiteindelijk van de container naar locatie 2 te verplaatsen. Zo heb je zicht op welke voorraad onderweg is en klopt je voorraad per locatie op elk moment.

In de praktijk

In deze video leg ik het hele concept aan je uit:

Aanvuladvies en verder

We starten met Containers in het aanvuladvies. Ook kan je containers gebruiken om handmatig voorraad naartoe te verplaatsen. Maak je eerste container aan en probeer het aanvuladvies met containers.

In de toekomst voegen we Containers toe aan retouren, ontvangsten en de rest, tot je alle interne verplaatsingen in je magazijn met Containers kan doen.

We horen graag van je hoe dat in de praktijk bevalt, stuur je feedback naar support@picqer.com.