Our blogs are currently only in Dutch.

Magazijn tip 1: Zorg dat iedereen het proces kent

De komende weken geven we je vele tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 1 in de categorie structuur.

Tip 1: Zorg dat iedereen het proces kent

In veel kleine magazijnen zie je dat er één iemand is die alles weet en alles kan, terwijl de rest alleen maar specifieke opdrachten krijgt. Dit is vaak een bron van stress en problemen. De allesweter wordt continu gestoord met onnodige vragen en de rest is veel minder productief omdat ze niet het volledige proces kennen. Om nog maar te zwijgen over wat er gebeurt bij ziekte van de allesweter.

Zorg ervoor dat iedereen die (soms) in het magazijn werkt weet hoe het proces gaat, hoe alle tools (hardware en software) werken en waar alles te vinden is. Dit heeft een aantal voordelen.

En schrijf het proces ook op. Als je schrijft denk je er beter over na en het is voor het team makkelijker als ze af en toe iets kunnen nalezen.

Extra tip: laat ook af en toe iemand van marketing of van de klantenservice meelopen in het magazijn. Dat is niet alleen leuk voor de afwisseling, het zorgt er ook voor dat medewerkers feeling met het hele bedrijfsproces houden en kunnen bijspringen bij drukte of ziekte.