Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuwe integratie: ReturnGO

ReturnGO is een retourplatform waarmee je op een eenvoudige en efficiënte manier je hele retourproces kan verwerken. Het retourbeleid is volledig aanpasbaar aan jouw wensen, zodat je voor elk scenario een oplossing kunt bieden aan je klanten. De ReturnGO integratie in Picqer helpt je bij het ontvangen en verwerken van geretourneerde producten in je magazijn.

ReturnGO

Over ReturnGO

ReturnGO maakt gebruik van automatisering en data, waardoor jij als webwinkelier in staat bent om zelfstandig en op een eenvoudige manier retouren te verwerken. Bijna 3000 winkels over de wereld gebruiken het platform. De missie van ReturnGO is om het retourproces duurzamer en efficiënter te maken. Waarbij uitstoot, materiaalverspilling en extra kosten omlaag gaan en jouw omzet stijgt.

Zo werkt de integratie

Wanneer een retouraanvraag in ReturnGO wordt goedgekeurd en een retourlabel is afgegeven, dan wordt er in Picqer automatisch een retour aangemaakt. Nu kunnen de producten in Picqer worden ontvangen. Als in Picqer extra informatie wordt toegevoegd over de status van het geretourneerde product, wordt dit direct gesynchroniseerd met ReturnGO. Dit zorgt ervoor dat de retourinformatie op beide plekken altijd gelijk is. De voorraadniveaus worden automatisch bijgewerkt op basis van de staat van geretourneerde artikelen.

ReturnGO aan Picqer koppelen

Kies eerst een ReturnGO abonnement dat past bij jouw behoeften. Let op dat de ‘premium’ en ‘pro’ abonnementen alleen mogelijk zijn met een Shopify of Shopify Plus webshop. Vanaf ‘enterprise’ kan je andere webshop platforms koppelen.

Vervolgens maak je in de instellingen in Picqer bij Retouren een nieuwe status en reden aan. Genereer daarna een API key in Picqer en voer deze in ReturnGO in.

Bekijk onze handleiding