Our blogs are currently only in Dutch.

Onderhoud op 29 maart om 6:00 uur

Update 29 maart 6.35: Het onderhoud is met succes afgerond. Picqer is van 6.05 tot 6.10 uur offline geweest.


Aanstaande woensdag, 29 maart 2017, zal Picqer tussen 6.00 en 7.00 uur enkele minuten onbereikbaar zijn.

Onze excuses voor het ongemak. Hieronder vind je details over het hoe en waarom van dit onderhoud.

Heb je vragen over dit onderhoud? Mail ons dan op support@picqer.com, we beantwoorden ze graag.

Waarom een onderbreking?

Bij normaal onderhoud aan Picqer blijft het platform doordraaien. Daarom merk je zelden iets van de updates die wij aan het platform doorvoeren. Bij dit onderhoud kunnen we echter niet anders dan een kleine onderbreking veroorzaken in de bereikbaarheid van Picqer.

De totale onderbreking zal naar verwachting ongeveer 5 minuten zijn. De onderbreking zal tussen 6.00 en 7.00 uur in de ochtend plaatsvinden. Het is mogelijk dat er meer dan 1 onderbreking is of dat de onderbreking langer duurt dan in onze eerdere tests. Vandaar dat we een ruim bereik van 1 uur aanhouden.

Waarom 's ochtends?

Het is tussen 3.00 en 7.00 uur het rustigst in Picqer. Daarom kiezen we ervoor het onderhoud om 6.00 uur te doen in plaats van rond middernacht. Ook is het voor ons makkelijker eventuele gevolgen met een fris hoofd op te pakken.

Support bereikbaar

We verwachten geen problemen, maar mocht je na het onderhoud hulp nodig hebben dan zijn we per mail bereikbaar op support@picqer.com. We starten de support die dag vanaf 7.00 uur om je direct te helpen.

Wat is onbereikbaar?

In de minuten dat Picqer onbereikbaar is zal de Picqer applicatie en de API offline zijn. We versturen op dat moment ook geen webhooks en halen geen bestellingen op van je webshops. Zodra Picqer weer bereikbaar is wordt direct de achterstand ingehaald. Je hoeft daar zelf niets voor te doen.

Technische details

Voor lezers met technische kennis: Tijdens dit onderhoud gaan we onze hoofd database upgraden van MySQL 5.6 naar MySQL 5.7. We gebruiken een master met read-replica's, waarvan 1 van de replica's nu al op MySQL 5.7 draait. Met dit onderhoud promoveren we de read-replica naar master waarna de master dus is geupgrade naar versie 5.7. Tijdens de switch zullen we Picqer handmatig offline zetten om problemen te voorkomen.