Our blogs are currently only in Dutch.

Meer flexibiliteit in nieuwe versie Picqer

Misschien heb je het al gemerkt: we hebben vandaag de eerste grote update van Picqer in 2014 gelanceerd. In deze update hebben we veel lang gekoesterde wensen vervuld. De grootste wijzigingen zijn dat je picklijsten en bestellingen terug kunt draaien en dat je opmerkingen kunt plaatsen.

Picklijsten terugdraaien

Soms sluit je per ongeluk te vroeg een bestelling af of geeft de klant een last-minute wijziging door. Voor vandaag was het omslachtig om dat in Picqer weer recht te zetten. Maar we hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt zodat het vanaf nu super makkelijk is.

Vanaf vandaag kun je picklijsten weer 'terugdraaien'. Dat kan zowel met openstaande als met gesloten picklijsten. Als je al producten gepickt hebt dan worden deze weer bij je voorraad opgeteld. Vervolgens worden alle producten weer als backorders aangemaakt en de picklijst verwijderd. Daardoor kun je bijvoorbeeld 2 picklijsten van de zelfde bestelling terugdraaien en daarna 1 nieuwe picklijst maken met alle producten daarop.

Bestelling heropenen

Bestellingen die gesloten zijn kun je nu weer heropenen. Om dat te kunnen mag de bestelling geen picklijsten hebben, anders kun je die eerst terugdraaien. Als je een bestelling terugdraait, worden de backorders en voorraadreserveringen verwijderd en de bestelling weer op 'nieuw' gezet waarna je deze weer kunt bewerken. Nu kun je er weer artikelen afhalen of bij op zetten en de bestelling opnieuw sluiten, of je kunt de bestelling definitief verwijderen.

Door deze 2 veranderingen kun je bestellingen met afgesloten picklijsten zelfs helemaal terugdraaien alsof ze nooit gebeurd zijn.

Bekijk ook de introductievideo:

Logboek per bestelling

We hebben het logboek per bestelling helemaal opnieuw ontwikkeld. Hier vind je nu alle acties die met de bestelling en de gerelateerde picklijsten zijn uitgevoerd. Ook kun je reacties en opmerkingen plaatsen bij bestellingen. Alle geplaatste reacties zijn in de bestelling en picklijsten terug te zien. Ook op de geprinte picklijsten.

Hierdoor kun je alle interne communicatie over bestellingen en picklijsten direct in Picqer doen. Weg met de Post-it's!

Inkoopbestelling aanmaken op basis van advies

Het inkoopadvies dat Picqer je geeft, kun je nu met 1 druk op de knop omzetten in een inkoopbestelling. Zo kost het inkopen je nog minder tijd.

En nog heel veel meer

Probeer alle nieuwtjes snel uit in je Picqer account en laat ons weten wat je er van vindt!