Our blogs are currently only in Dutch.

Het Picqer Handboek

Als oprichters van Picqer hebben we geen MBA op zak. Dat heeft zo zijn voordelen, zo zoeken we vaak zelf uit wat wij een fijne en logische manier vinden om het bedrijf Picqer te runnen. We voelen vaak wat een logische volgende stap is en gaan op zoek naar hoe andere bedrijven dat slim hebben opgelost.

Het handboek

Zo is het met een groter team en regelmatig nieuwe mensen fijn om een basisdocument te hebben waarin staat hoe we werken en waarom we zo werken: een handboek.

Op basis van tal van inspiraties zoals de handboeken van Voys, Valve en GitLab zijn we 1,5 jaar geleden begonnen met het schrijven van ons eigen handboek. Elke keer als iets onduidelijk was voor nieuwe of bestaande teamleden, voegden we dat toe aan ons handboek.

Een handboek maakt de eerste weken voor nieuwe medewerkers makkelijker en maakt je nieuwe werkplek sneller vertrouwd. Ook geeft het ons als oprichters de tool om vragen van medewerkers één keer goed uit te zoeken en te documenteren.

Handboek delen

Omdat wij veel inspiratie hebben gehaald uit de publieke handboeken van andere softwarebedrijven, wilde we graag ook ons handboek publiceren. Inmiddels vinden we ons handboek uitgebreid genoeg dat we denken ook anderen te kunnen inspireren.

Je kan het handboek lezen op Github. Je bent vrij om eruit te leren en te lenen.