Our blogs are currently only in Dutch.

PostNL beperkt volume voor alle klanten (update)

Update 22 december: PostNL heeft ervoor gekozen deze maatregel nog niet in te voeren. Andere maatregelen hebben voldoende gezorgd dat ze het volume op dit moment aankunnen. Mogelijk wordt de maatregel later alsnog ingevoerd.

Zoals je misschien in de media hebt gelezen of van je accountmanager hebt gehoord, gaat PostNL het pakketvolume van alle klanten beperken. Daardoor kan je mogelijk niet voor al je bestellingen zendingen aanmaken.

Beperking voor alle klanten

PostNL heeft de laatste weken al voor specifieke klanten beperkingen opgelegd in het volume. Vanaf nu zal PostNL voor alle klanten een maximaal aantal zendingen hanteren. Er is 1 maximum aantal dat voor heel Nederland geldt, zodra die limiet is gehaald kunnen er geen zendingen meer worden aangemeld.

Geen label

Zodra de limiet bereikt is kunnen wij bij PostNL geen label meer aanmaken. Je krijgt daardoor in Picqer een foutmelding zodra je een zending wilt aanmaken. Op deze manier hoopt PostNL te zorgen dat alle zendingen waarvoor je wel een zending kon aanmelden zo normaal mogelijk door het verzendproces gaan.

MyParcel

Ook bij MyParcel geldt eenzelfde limiet die op maandag aan het begin van de middag al werd gehaald. We verwachten dat soortgelijke limieten ook bij partijen als Sendcloud en Pakketpartner zullen gelden.

Voor vragen over de maatregelen kan je terecht bij je contactpersoon bij PostNL.