Our blogs are currently only in Dutch.

De nieuwe look van Picqer

Picqer krijgt een nieuw design. Niet radicaal anders, maar wel de grootste wijziging sinds 2017 en daar vertellen we je graag meer over.

De nieuwe look

Dit is hoe de nieuwe versie van Picqer eruit ziet. Het is frisser, rustiger en geeft meer ruimte aan jouw content.

Picqer Redesign 2021 Overzicht picklijsten

Probeer het zelf

Je kan het nieuwe design nu al zelf proberen terwijl wij aan de details werken. Op het dashboard wissel je tussen het oude en het nieuwe design. Het wisselen van design is per persoon, dus als jij wisselt verandert er niets bij je collega's.

In de loop van volgende week schakelen we alle gebruikers om naar het nieuwe design als standaard.

De komende weken kan je nog terug naar het oude design. Zodra iedereen het nieuwe design gebruikt zullen we het oude design uitfaseren.

Nieuwe indeling pagina's

Terwijl we in de overgang zitten blijft de indeling van de meeste pagina's hetzelfde. Zodra iedereen over is naar het nieuwe design gaan we de nieuwe mogelijkheden van het design verder gebruiken door pagina's anders in te delen. Dit doen we in de komende maanden pagina voor pagina.

Zo worden detailpagina's van picklijsten en producten ingedeeld in kleinere "cards". Zo staat informatie die bij elkaar hoort bij elkaar, waardoor je sneller de juiste informatie kan vinden. En bij die cards kan je direct acties uitvoeren die bij de informatie in die card hoort.

De indeling van de pagina's zullen daarbij meer van elkaar gaan verschillen, allemaal gericht om de taken op die pagina zo goed mogelijk te doen.

Dit is een voorbeeld van hoe de productpagina eruit zal zien met "cards":

Picqer Redesign 2021 Productpagina met indeling in cards

Geef je mening

Wij zijn blij met het nieuwe design, maar we zijn nu erg benieuwd wat jullie ervan vinden. We geven jullie al vroeg een kans om mee te kijken zodat we jullie feedback direct kunnen meenemen. Al je feedback is welkom via de "Help en suggesties" knop links onderin Picqer.

Waarom een redesign?

Een fris en modern design maakt het fijner om in software te werken, maar dat is niet de hoofdreden van het redesign. Picqer is software waarmee je veel kan en waar je veel gegevens in verwerkt. In de loop van de jaren zijn er op sommige pagina's zoveel verschillende acties mogelijk geworden dat deze pagina's niet meer altijd duidelijk zijn.

Jaar geleden begonnen

We zijn daarom een jaar geleden begonnen met de meest gebruikte pagina, die ook nog de meeste functionaliteit bevat: de picklijst-pagina. Hoe kunnen we die pagina anders indelen zodat de pagina altijd duidelijk is, voor zowel beginnende als ervaren gebruikers? En niet alleen met de huidige functionaliteit, maar ook met de ideeën die we voor de komende jaren nog hebben. Daar zijn het redesign, de cards en de nieuwe onderdelen ontstaan.

Nieuwe CSS

Ook was de code van het design, de CSS code, aan vernieuwing toe. Sommige delen hiervan stammen nog uit onze eerste versie uit 2012. Het was mede gebouwd op het externe framework Bootstrap en veel van deze code zat ons in de weg bij het ontwikkelen van nieuwe onderdelen. Daarom was dit ook hét moment om alle CSS code weg te gooien en opnieuw te beginnen. Zo hebben we ook op dat vlak een nieuwe en goede basis voor de komende jaren.

Grote wijziging

Verbeteringen aan Picqer doen we graag in kleine stapjes. Zo kan je snel wennen aan verbeteringen zonder dat je dagelijkse flow wordt verstoord. Maar soms moeten we grotere wijzigingen in één keer doorvoeren, zoals met voorraad per locatie en nu met het nieuwe design.

Na deze grote overgang hebben we weer een goede basis om de komende jaren in kleine stapjes te blijven verbeteren.

Ga naar het dashboard en probeer het nieuwe design zelf!