Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuw: Verwachte bestellingen

Verwachte webshop-bestellingenEr zit altijd tijd tussen het plaatsen van een bestelling en het betalen ervan. Bij iDeal in de meeste gevallen slechts enkele minuten, maar het kan ook langer duren. Bijvoorbeeld als de klant kiest voor bankoverschrijving. Het kan dan dagen duren voordat een bestelling wordt betaald. In die gevallen zou het fijn zijn als het magazijn daar rekening mee kan houden.

Daarom introduceren we Verwachte bestellingen.

Daarmee importeert Picqer bestellingen die nog niet betaald zijn als een bestelling met de status 'verwacht'. De voorraad wordt al gereserveerd en de bestelling is in Picqer te zien. Zodra de betaling binnen is, verwerkt Picqer de bestelling definitief en wordt de picklijst gemaakt.

Annuleren

Helaas gaan verwachte bestellingen ook wel eens niet door. Die annuleert Picqer dan automatisch voor je en de voorraad wordt vrijgegeven.

Zelfs als een bestelling na de betaling wordt geannuleerd (bijvoorbeeld bij teruggetrokken credit card betaling of handmatige annulering), wordt de bestelling ook in Picqer geannuleerd.

Start met Lightspeed

Verwachte bestellingen is nu actief voor alle gekoppelde Lightspeed-webshops. De eerste bestellingen met de status 'verwacht' zal je dan vandaag al voorbij zien komen.

Voor de overige webshop-koppelingen wordt deze functionaliteit in de komende tijd toegevoegd.