Our blogs are currently only in Dutch.

Waarom we Picqer maken

Een magazijn is fascinerend. Zo veel handelingen, zo veel producten, zo veel rust en chaos tegelijk. In een magazijn ben je 'afgesloten' van de buitenwereld. Je hebt geen idee wat er buiten gebeurt, hoe druk het is bij je klanten of hoeveel er over je wordt gepraat. Het enige dat je ziet is nieuwe orders die je moet verzamelen en uitleveren. Een betere werkplek om in je 'flow' te komen is er bijna niet.

Jammer dat alle 'enterprise' software voor magazijnen zo onduidelijk en onhandig zijn dat ze je continu uit die lekkere flow halen. We zien bij veel magazijnen dat veel software hen meer tegenwerkt dan helpt. Dat willen we veranderen.

Wij willen de beste software maken die je kunt wensen als je in een magazijn werkt. Een online tool die je echt helpt in je dagelijkse werk. Waarmee je kunt samenwerken met je collega's, je klanten op de hoogte kunt houden en voor jezelf een duidelijk overzicht hebt wat je moet doen en wat er is gedaan.

Het is ook ons doel om bestellingen zo efficiënt mogelijk af te handelen. Niet dat wij als een MBA 'efficiëntie' op zichzelf het belangrijkste doel vinden, maar als wij je administratieve handelingen tot het minimum kunt beperken, kun je de bespaarde tijd aan nuttigere dingen besteden. Meer bestellingen per dag afleveren, of meer zorg besteden aan de bestelling of de klant zelf, in plaats van aan de administratie daarvan. We zien bij sommige klanten de tijd aan administratie per order van 30-45 minuten terug gaan naar enkele minuten. Met een Picqer-account dat ze zelf hebben opgezet en ingericht, zonder de hulp van dure consultants. Daar worden we blij van.

Sinds we in november 2012 Picqer aan de wereld hebben getoond, is de response overweldigend. Aan de reacties te zien hebben we precies gemaakt wat iedereen zocht. En dat terwijl we nog maar net zijn begonnen. We hebben nog zo veel mooie ideeën voor Picqer. Voor nog meer integratie, nog meer plezier en nog meer overzicht.

We maken Picqer omdat we vinden dat magazijnen beter en eenvoudiger geautomatiseerd moeten worden. We genieten ervan dat onze gebruikers echt blij worden van Picqer. Dat is waar we het voor doen.