Our blogs are currently only in Dutch.

Hoe wij werken tijdens het coronavirus

De afgelopen dagen zijn er veel maatregelen getroffen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Ook wij hebben het nodige aangepast zodat we zo normaal mogelijk kunnen blijven werken. In deze blog leggen we uit hoe wij onze werkwijze hebben aangepast en wat je de komende tijd van ons kan verwachten.

Voorbereiden op thuiswerken

Bij Picqer is het gebruikelijk dat we asynchroon en regelmatig vanuit huis werken. Zo wordt onze support wekelijks al minimaal één dag buiten kantoor geregeld.

In verband met het coronavirus zijn we vorige week een stap verder gegaan door over te gaan op remote-first werken. Hierbij gaan we ervan uit dat iedereen op afstand werkt, ook als iedereen op kantoor aanwezig is. Zo voorkwamen we verspreiding op kantoor en waren we voorbereid om nu allemaal vanuit huis te werken.

Remote-first

Om remote-first te werken gebruiken we verschillende tools. Zo gebruiken wij Basecamp voor alle communicatie over lopende projecten en videogesprekken met Zoom voor meetings. Demo’s geven we door te videobellen met online schermdeling. Gezelligheid mag natuurlijk niet ontbreken, daarom hebben we een lounge chat in Slack om de de gesprekken bij het koffiezetapparaat te vervangen.

Werken vanuit huis

Op donderdag 12 maart werd geadviseerd om thuis te werken waar mogelijk. Voorbereid met het remote-first beleid zijn velen van ons die dag met hun scherm onder hun arm naar huis gegaan. Tot het advies wordt gegeven om de normale werkwijze weer op te pakken werken we nu bijna allemaal vanuit huis.

Thuiswerkplekken van onze collega's

Support zoals je gewend bent

Door onze voorbereiding en ervaring met thuiswerken blijven wij gewoon bereikbaar zoals normaal. Dit betekent dat we op werkdagen van 9 tot 5 snel op je e-mails reageren. Ook blijven we Picqer continu doorontwikkelen en lanceren we nieuwe functionaliteiten.

Wel organiseren we voorlopig geen bijeenkomsten meer, zoals de Picqer Sessions.

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe in de komende weken!