Our blogs are currently only in Dutch.

Update: Automatisch printen per magazijn en meer

De lancering van Het Nieuwe Frisse Picqer was zeer succesvol. We hebben alleen maar goede reacties gekregen over de nieuwe werkwijze en vormgeving.

Na de lancering zijn we aan de slag gegaan met nieuwe functionaliteit. Vandaag lanceren we de eerste update met 5 nieuwtjes. Grootste nieuwtje: automatisch printen per magazijn en per gebruiker in te stellen.

Printen per magazijn en per gebruiker

Automatisch printenTot nu toe kon je in Picqer automatisch printen met HP ePrint. Daarbij koos je 1 printer voor picklijsten en 1 voor pakbonnen. Omdat onze gebruikers steeds groter worden, was het tijd voor meer instelmogelijkheden.

Allereerst gebruiken we nu PrintNode om automatisch te printen. Voordeel over HP ePrint is dat we nu elke printer ondersteunen en ook verzendlabels automatisch kunnen printen. Ook werkt PrintNode véél sneller en is het minder storingsgevoelig.

PrintNode is een programma dat je op je Windows of Mac computer installeert. Hiermee komen al je aangesloten printers in Picqer kiesbaar. In Picqer kan je nu per magazijn kiezen welke printer gebruikt moet worden voor picklijsten. Zo komen ze automatisch op de goede plek uit de printer. Ook kan je per gebruiker instellen welke printer gebruikt wordt voor pakbonnen en verzendlabels. Daardoor kan je per werkplek aparte printers gebruiken met automatisch printen.

Ga naar de Kennisbank voor uitleg hoe je Automatisch Printen kan gebruiken.

Automatisch printen is beschikbaar vanaf het Team pakket.

Profielfoto’s van gebruikers makkelijk aanpassen

Met de profielfoto’s van gebruikers kan je in Picqer sneller zien welke actie door wie is uitgevoerd. Maar het instellen van profielfoto’s was omslachtig, met de externe dienst Gravatar waar je apart op moest inloggen.

Vanaf nu kan je profielfoto’s direct aanpassen in je gebruikersinstellingen in Picqer. Zo hebben we het extra makkelijk gemaakt, zodat hopelijk meer mensen het gaan gebruiken.

Klantadressen met eigen bedrijfsnaam en contactpersoon

Dat adressen alleen een contactpersoon hadden en geen eigen bedrijfsnaam zorgde soms voor verwarring. Daarom hebben nu alle adressen zowel een bedrijfsnaam als een contactpersoon.

Producten met onbeperkte voorraad niet meer eenzaam op picklijst

Als je een bestelling hebt met producten die niet op voorraad zijn en een product met onbeperkte voorraad, kreeg je voorheen alvast een picklijst met alleen het product met onbeperkte voorraad erop. Dit hebben we aangepast zodat nu producten met onbeperkte voorraad pas op een picklijst komen als er ook andere producten beschikbaar zijn.

Tags in de API

In de API zijn nu direct de tags te zien van producten, klanten en bestellingen. Zo kan je nog meer handige tooltjes maken met de API.

Hiermee brengen we weer handige nieuwe functionaliteit in Picqer. We horen graag van je wat je er van vindt, laat het ons weten!