Our blogs are currently only in Dutch.

Brexit invloed op pakketverzendingen

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie verlaten en daardoor verandert het verzendproces in Picqer voor pakketten naar het Verenigd Koninkrijk per 1 januari 2021. Dit jaar was er een overgangsregeling, waarin er in principe niets veranderde aan de manier van pakketten versturen. Vanaf 1 januari 2021 stopt de overgangsregeling en is er geen vrij verkeer meer van goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wat gaat er veranderen als je een pakket vanuit Picqer naar het Verenigd Koninkrijk stuurt?

Wat verandert er op 1 januari 2021?

In Picqer markeren wij op 1 januari 2021 het Verenigd Koninkrijk als land dat buiten de Europese douane-unie valt. Vanaf dan gaat het verzendproces in zoals bij alle andere landen die buiten de Europese douane-unie vallen. Ook heb je vanaf dat moment een EORI nummer nodig.

EORI nummer

Om goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk te sturen is een EORI-nummer nodig (Economic Operator Registration and Identification). Het EORI-nummer is een identificatienummer. Deze is nodig als je bij het transporteren van goederen te maken krijgt met de douane, wat het geval is in het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari 2021. Je hebt een EORI nummer nodig van de Nederlandse Belastingdienst en 1 van de Britse overheid.

Verzenden vanaf 1 januari 2021

Verstuur je met Picqer al naar landen buiten de EU?

Er verandert niet heel veel wanneer je al pakketten verstuurt naar landen buiten de Europese douane-unie. De veranderingen die komen, zijn:

Verstuur je nog niet naar landen buiten de douane-unie?

Er zijn een aantal zaken die je moet regelen voordat je met Picqer goederen kan versturen naar landen buiten de douane-unie:

Lees meer in ons kenniscentrum artikel Internationale zendingen.

Kijk voor meer informatie over import en export naar het Verenigd Koninkrijk na 1 januari 2021 op Brexitloket.nl.