Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuw: Retouren in Picqer

Als webshop heb je er dagelijks mee te maken: Retouren. Het afhandelen van een retour is een stuk complexer dan het versturen van een bestelling. Gelukkig maken we het makkelijker met Retouren in Picqer.

Met Retouren heb je 1 centrale plek waar je de status van al je retouren kan bijhouden. Weg met de Excel-sheets en post-its. En weg met overtypen, want je maakt van een pakbon of bestelling met 1 druk op de knop een retour.

Retouren details

Met Retouren registreer je welke producten terug zijn gekomen en kan je ze direct aan de voorraad toevoegen. Moet er een vervangend artikel naar de klant? Dan kan je dat ook eenvoudig regelen en maakt Picqer een nieuwe picklijst.

Je eigen proces

Iedereen heeft zijn eigen workflow om retouren te verwerken. Daarom kan je het proces in Picqer naar eigen inzicht inrichten. Alvast een vervangend product sturen voordat het retour binnen is? Geen probleem. Een andere medewerker die de terugbetaling regelt? Je houdt het makkelijk bij met je eigen statussen.

Je kan je eigen statussen aanmaken en je eigen retourredenen registreren. Zo houd je grip op je retouren.

Klant op de hoogte

Belangrijk bij retouren is het op de hoogte houden van de klant. Daarom stuurt Picqer mails naar je klant zodra de status van de retour wijzigt. Zo is je klant actief op de hoogte van elke stap.

Direct proberen

Retouren is per direct beschikbaar voor bijna* alle Picqer gebruikers. Verwerk je eerste retour en laat ons weten wat je er van vindt.

Hoe Retouren precies werkt lees je in het helpartikel.

* Met uitzondering van gebruikers van het Starter pakket.