Our blogs are currently only in Dutch.

Ontvangsten vernieuwd

Gisteren hadden we onze jaarlijkse Picqer Meet & Grill in het Openluchtmuseum. Het was weer een geslaagd event met 100 bezoekers. Bekijk hieronder de sfeerimpressie en hopelijk tot volgend jaar!

Lancering vernieuwde ontvangsten

Tijdens de Meet & Grill hebben we laten zien waar we de afgelopen weken aan hebben gewerkt: ontvangsten. Want alles wat je verstuurt komt ook een keer binnen.

Hoe je een ontvangst registreert blijft hetzelfde, maar we hebben veel features toegevoegd op basis van jullie suggesties om het ontvangen nog makkelijker en sneller te maken.

Wat hebben we verbeterd?

Ontvangen in je eigen tempo

Als je een ontvangst registreert wordt de voortgang continu bijgehouden en op de server opgeslagen. Mocht er iets tussendoor komen, dan kan je op elk gewenst moment verder met de ontvangst. Ook de volgende dag en op een andere computer.

Overzicht van alle ontvangsten

Toevoegen aan voorraad

Doordat de voortgang van een ontvangst voor je wordt opgeslagen, kan je kiezen wanneer je de producten toevoegt aan de voorraad. Zo kan je eerst de producten inscannen, ze vervolgens opbergen in het magazijn en pas de voorraad in Picqer toevoegen als alles op zijn plek staat. Zo voorkom je dat orderpickers voor een leeg schap staan.

Ontvangen per leverancier

Stuurt jouw leverancier meerdere inkoopbestellingen in dezelfde zending? Dan hoef je niet meer te zoeken welke producten bij welke inkoopbestelling horen. Je maakt een ontvangst aan voor de leverancier en scant de producten. Picqer koppelt de producten aan de juiste inkoopbestelling. Je bent vrij om de gekozen inkoopbestelling te wijzigen.

Een ontvangst voor een leverancier

Werk samen

Met de vernieuwde ontvangsten kan je met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde ontvangst werken. Iedereen krijgt realtime updates over de status en voortgang. Handig als je samen een grote inkoopbestelling verwerkt!

Samenwerken aan een ontvangst

Producten toevoegen

Ontvang je een product dat niet op de inkoopbestelling staat? Dat is nu super makkelijk! Als je een product scant dat je niet hebt ingekocht, vraagt Picqer of je het product wilt toevoegen op de inkoopbestelling. Met 1 druk op de knop plaats je het product op de gekoppelde inkoopbestelling en op de ontvangst. Zo hoef je niet zelf het product op de inkoopbestelling te zetten.

Het is altijd zichtbaar welke producten tijdens de ontvangst zijn toegevoegd.

Handmatig product toevoegen

Ontvang je een product zonder barcode? Zoek het product op en voeg het product toe aan de ontvangst. Stond het product niet op de inkoopbestelling? Dan wordt het product toegevoegd aan de inkoopbestelling waarvoor je de ontvangst registreert.

Ontvangsten in actie

Zie de nieuwe ontvangsten in actie in deze video.

Op 8 oktober live

Wij lanceren de vernieuwde ontvangsten in de ochtend van dinsdag 8 oktober 2019.

In het nieuwe helpartikel over ontvangsten zie je precies hoe de ontvangsten vanaf 8 oktober werken.

Heb je vragen over de vernieuwde ontvangsten, dan helpen we je graag.