Our blogs are currently only in Dutch.

Zo verplaats je producten met Containers

Containers is net nieuw. Hiermee houd je tijdens het intern verplaatsen van producten inzicht in waar je voorraad precies is. Op dit moment is Containers beschikbaar bij het aanvuladvies, bij retouren en voor het handmatig verplaatsen van producten. In deze blog geven we je inspiratie over hoe je Containers kunt gebruiken in je magazijn.

Een korte uitleg over Containers

Het intern verplaatsen van producten kan 1 minuut duren, maar ook enkele uren. In de tijd dat je de producten verplaatst, is je digitale voorraad in Picqer niet gelijk aan de voorraad die op de locatie ligt. Dat komt doordat de producten niet meer op de oude locatie zijn, maar ook nog niet op de nieuwe locatie.

Met Containers kan je producten die je verplaatst aan een ‘container’ koppelen. Dit is een tijdelijke locatie die je tijdens het verplaatsen gebruikt. Elke collega kan hierdoor in Picqer zien dat de producten in de container niet op locatie A of B zijn, maar dat ze onderweg zijn.

Je kiest zelf waarmee je producten verplaatst. Dat kan bijvoorbeeld met een winkelwagentje, rolkar of pallet zijn, maar ook met 100 kleine bakjes. In Picqer geef je aan hoeveel containers je in je magazijn hebt. De bijbehorende barcodelabels voor op de fysieke containers kan je direct vanuit Picqer printen.

Containers aanmaken

Alledaagse verplaatsingen

Stel je gaat 50 producten uit je bulkvoorraad verplaatsen naar je pickvoorraad, dat doe je met een rolkar. Door de barcode op de rolkar te scannen terwijl je producten verplaatst, vertel je aan Picqer dat je die container gebruikt voor het verplaatsen. In Picqer kan je nu zien welke producten op deze tijdelijke locatie zijn, gesorteerd op volgorde van picklocatie. Zodra je bij de eerste picklocatie komt, scan je het product dat je uit de container haalt. In Picqer wordt het product nu verplaatst van de container naar de nieuwe locatie.

Containers kan je ook gebruiken bij het verwerken van retouren. Op 1 dag komen bijvoorbeeld 10 verschillende bestellingen retour. Om zo efficiënt mogelijk te werken verwerk je ze in 1 keer. Bij de paktafel controleer je eerst of de producten terug de voorraad in kunnen, vervolgens leg je ze in de container. Voor het terugleggen van de producten in de stellingen neem je de container mee je magazijn in. De producten kunnen nu stuk voor stuk gescand en teruggelegd worden.

In de tijd dat producten in een container zitten tellen ze mee met de voorraad, maar worden ze nog niet gebruikt voor picklijsten. Zodra een product uit de container wordt gehaald en op een vaste locatie wordt gelegd, is het direct beschikbaar voor een picklijst. Op deze manier kan je rustig producten verplaatsen, zonder dat een collega met een picklijst al naar een specifieke locatie wordt gestuurd. En je hoeft achteraf niet handmatig locaties aan te passen in het systeem.

Producten verplaatsen naar een container

Een grote hoeveelheid producten verplaatsen

Het verplaatsen van producten kan ook enkele uren duren. Bijvoorbeeld als je 2 gangpaden met seizoensproducten gaat verplaatsen naar een plek achterin je magazijn. Of wanneer je een nieuwe stelling hebt toegevoegd en deze wilt vullen met producten. Nu gaat het om een grotere hoeveelheid producten die een langere tijd geen locatie hebben. In de tijd dat jij bezig bent met verplaatsen kan het zijn dat een collega voorraad gaat tellen of dat er een picklijst gemaakt wordt.

Als je voor het verplaatsen van deze hoeveelheid producten Containers gebruikt, kan iedereen zien dat deze voorraad in een container zit en dus onderweg is van locatie A naar B. Zo weet elke collega op elk moment de juiste voorraadstand, ongeacht hoe lang jij bezig bent met verplaatsen.

Hoe beter Picqer je voorraad weet, hoe beter Picqer werkt

Vanaf het moment dat producten binnenkomen totdat ze het magazijn verlaten, wil je je voorraad zo goed mogelijk bijhouden. Met Locaties in Picqer weet je al waar alle producten liggen. Met Containers weet je nu ook welke voorraad intern onderweg is.

Op dit moment kan je Containers gebruiken bij het aanvuladvies, bij retouren en voor het handmatig verplaatsen van producten. Ondertussen werken we aan Containers voor ontvangsten. Uiteindelijk willen we dat alle interne voorraad verplaatsingen in je magazijn met een container gedaan moeten kunnen worden. Want hoe beter Picqer je voorraad weet, hoe beter Picqer werkt.

We houden je op de hoogte in onze blogs. Wil je aan de slag met Containers bij het aanvuladvies of bij retouren? Lees hier hoe je containers aanmaakt.