Our blogs are currently only in Dutch.

Go-in-Style.nl: Elke dag een beetje beter in het magazijn

We waren op bezoek bij Picqer gebruiker Go-in-style.nl, een webshop in truckstyling onderdelen. Ze zijn vanwege de groei verhuisd naar een groter magazijn. Sindsdien gebruiken ze Picqer. Ik ging hierover in gesprek met Jesse Bergshoeff, shopmanager bij Go-in-style.nl.

Jesse vertelt onder andere hoe ze Picqer voor de verhuizing hebben ingericht, om daarna zo efficiënt mogelijk in het magazijn te kunnen werken. En wat ze doen om elke dag een beetje beter in het magazijn te worden.

Inrichting van Picqer

De verhuizing naar een ander magazijn was voor Go-in-style.nl een goed moment om te starten met magazijnsoftware. Jesse heeft samen met externe partner Marloes Hees van Yuccaa de implementatie van Picqer verzorgd.

Alle producten werden opgemeten en gewogen zodat de data klopt en op basis hiervan automatisering toegepast kan worden. Alles werd opnieuw geteld omdat de voorraad in Picqer leidend moet zijn. En er werden nieuwe locaties toegevoegd, barcodes aan producten gegeven en alle producten werden voorzien van stickers.

Ze hebben dit enkele weken voor de verhuizing afgerond, zodat er alvast data opgebouwd werd. De verkopen verliepen al via Picqer, zodat hardlopers inzichtelijk werden. Op basis van de ABC-analyse hebben ze het nieuwe magazijn ingericht en alle producten een logische plek gegeven.

Go in Style magazijn

Alternatieve productfoto’s voor magazijnpersoneel

Op de webshop van Go-in-style.nl worden voornamelijk foto’s getoond van producten die op een vrachtwagen gemonteerd zijn. Voor orderpickers is in dat geval niet goed te zien om welk product het gaat en of ze het juiste product gepakt hebben. Daarom hebben ze alternatieve productfoto’s in Picqer ingesteld, zodat orderpickers alleen de foto van het product zien dat gepickt moet worden. Dit werkt sneller en zorgt voor minder fouten.

Grote pakketten automatisch snoozen

Voor pakketten vanaf 1,8 meter groot is er een ander logistiek proces ingericht. De pakketten worden meestal met TNT of XXL pakket vervoerd. Ze worden opgespaard en op de dinsdagen en donderdagen verwerkt. Ze gebruiken tags en regels om de picklijsten tot dat moment automatisch te snoozen.

Go in Style grote pakketten

Samengestelde producten

Verder werken ze veel met samengestelde producten. Als voorbeeld noemt Jesse een lampje dat bestaat uit een rubber, een voorkant en een achterkant. Dit product staat als gemonteerd eindproduct op de webshop, maar in het magazijn zijn het 3 verschillende producten met 3 verschillende locaties. Tijdens de pickroute pak je 3 producten en op het eind wordt het dan 1 product.

Go in Style samengestelde producten Go in Style samengestelde producten

Go in Style lampen

Retouren verwerken met Belco

Voor het verwerken van retouren maken ze gebruik van de koppeling met Belco. Als een klant naar de klantenservice van Go-in-style.nl belt, dan krijgt de klantenservice automatisch de klantgegevens in Belco te zien. Het telefoonnummer wordt herkend en de ordergegevens worden uit Lightspeed gehaald. In Belco kunnen ze automatisch een retour aanmaken, die vervolgens in Picqer verschijnt.

Om overzicht te krijgen over retouren, hebben ze meerdere tags aangemaakt. Bijvoorbeeld de tag verwacht/credit. Als het product in het magazijn ontvangen wordt, dan wordt het omgezet naar credit en komt het automatisch bij de administratieve afdeling terecht om af te handelen.

Go in Style wijzig status

Elke dag een beetje beter in het magazijn

Bij Go-in-style.nl vinden ze het belangrijk om elke dag een beetje beter te worden in het magazijn. Ze beginnen bijvoorbeeld elke dag met een dagstart. Bij de dagstart wordt onder andere de personeelsbezetting, welke afhalers er die dag komen, verwachte inkoopleveringen van leveranciers en bijzonderheden besproken.

Verder zijn ze begonnen met een overlegstructuur waarbij er een magazijnoverleg en kantooroverleg is. Hierin worden acties en besluiten gemaakt. Het hele bedrijf is hierin betrokken.

Go in Style heftruck

Uit de overleggen zijn al een aantal concrete verbeteringen gekomen. Het was bijvoorbeeld niet logisch is om bulkvoorraad op de picklijsten te hebben. Toen hebben ze ervoor gekozen om de bulkvoorraad in backorder te schieten. Ze maken sindsdien gebruik van het aanvuladvies in Picqer om de producten op tijd aan te vullen.

Verder kwam er vanuit het magazijn de opmerking dat een bepaalde tag overeenkwam met de rode kleur van DPD. Daarbij was het fijner om een andere kleur in te stellen zodat het meer overzicht geeft. Dat is toen direct aangepast.

Verder hebben ze alle werkprocessen uitgeschreven. Bijvoorbeeld: Hoe verwerk je een retour? Hoe maak je een retour aan? Dit heeft opgeleverd dat je minder afhankelijk bent van 1 persoon. Iedereen kan alle informatie vinden en bepaalde processen zelfstandig uitvoeren.

Wil je het hele verhaal van Go-in-style.nl horen? Bekijk dan de video.