Our blogs are currently only in Dutch.

Hoe bewaar je overzicht als je producten verkoopt vanuit meerdere kanalen?

Veel webwinkeliers verkopen hun producten vanuit verschillende kanalen. Misschien heb jij zelf ook meerdere webshops of een buitenlands domein naast je Nederlandse shop. Of verkoop je jouw producten op een marketplace zoals Bol of in een fysieke winkel.

Hoe bewaar je dan het overzicht? En heb je per kanaal een apart magazijn nodig?

Met Picqer komen alle bestellingen binnen in 1 overzicht

Het kan snel rommelig aanvoelen als je switcht tussen verschillende tools waar bestellingen binnenkomen. Om zeker te weten dat je geen order over het hoofd ziet, geeft het rust als alles in 1 overzicht staat. En dat is precies waar Picqer voor zorgt. Aan je account koppel je zoveel verkoopkanalen als je wilt. Vervolgens haalt Picqer de bestellingen uit de verschillende kanalen op en toont ze in 1 overzicht. Omdat Picqer online software is, wordt elke volgende wijziging realtime bijgewerkt.

Rob en Roelof runnen het bedrijf Nutcrackers, waar de webshops Ditverzinjeniet.nl en Cadeau.nl onder vallen. Ze begonnen met Ditverzinjeniet.nl en later kwam Cadeau.nl erbij. De magazijnsoftware die ze gebruikten voor Ditverzinjeniet.nl kon niet met hen meegroeien, omdat het niet mogelijk was om meerdere webshops te koppelen aan de tool. In hun zoektocht naar een ander systeem was dit echt een must. Picqer voldeed aan de eisen en na een testperiode stapten ze over!

Alle producten in hetzelfde magazijn

Alles wat in je magazijn moet gebeuren wordt nu aangestuurd vanuit Picqer. Het voordeel hiervan is dat je alle producten kunt opslaan in hetzelfde magazijn. Je hoeft je magazijn niet in te delen per verkoopkanaal, want Picqer kijkt tijdens het pickproces naar de locatie waar het product ligt en niet naar merknaam of categorie. Picqer houdt ook de voorraadstand per product per locatie bij. Een product dat gepickt moet worden wordt gereserveerd, zodat je zeker weet dat het product beschikbaar is als je op de locatie aankomt.

Wat als je assortiment groeit?

Je hoeft je magazijn niet in te lopen om een lege plek te zoeken. In Picqer zie je welke locaties in je magazijn bezet en vrij zijn. Hierdoor kan je makkelijk nieuwe producten toevoegen, als je daar fysiek de ruimte voor hebt natuurlijk. Leg de producten op een vrije locatie neer, voer de locatie en de aantallen in Picqer in en je bent klaar. Het is zelfs niet nodig om orderpickers te vertellen waar de nieuwe producten liggen, omdat ze op de picklijst zien waar ze naartoe kunnen lopen.

Picqer gebruiken in een fysieke winkel

Je kunt Picqer ook gebruiken als systeem in je winkel of showroom, die je naast je webshop hebt. Als een klant een product uit de winkel wil meenemen, maak je tijdens het afrekenen handmatig een nieuwe bestelling in Picqer aan. Hiervoor is het wel belangrijk dat je eerst een goede workflow hebt gemaakt, zodat Picqer weet dat deze bestelling niet verzonden hoeft te worden. Houd rekening met de onderstaande punten, of lees deze uitgebreide uitleg.

bestellingen overzicht in Picqer

Klantportaal speciaal voor B2B

Als je jouw producten ook aan bedrijven verkoopt, gebruik dan het klantportaal in Picqer. Hierin zien ze zelf de actuele voorraadstatus en kunnen ze direct producten bij jou bestellen. Ook hebben ze inzicht in de status van eerder geplaatste bestellingen en backorders. Zo hoef je geen bestellingen via e-mail en telefoon te verwerken.