Our blogs are currently only in Dutch.

Niet meer zoeken naar producten

In een klein magazijn met een paar verschillende producten kun je onthouden waar alles ligt. Ervaren orderpickers in een groter magazijn vinden ook hun weg, omdat ze er vaak al jaren werken of het assortiment weinig verandert. Maar wat doe je als je webshop groeit, je assortiment uitbreidt of als je nieuw personeel wilt inwerken?

Zoeken naar producten in je magazijn is zonde van je tijd. Ook wil je niet te veel afhankelijk zijn van de mensen die weten waar alles ligt.

Picqer is magazijnsoftware speciaal voor webwinkels. Met Picqer hoef je niet te onthouden waar producten liggen. In de software kun je aan elke locatie in je magazijn producten koppelen, waardoor je in 1 oogopslag ziet waar alles ligt. Zo heb je niet alleen overzicht over je magazijn, maar je kunt bestellingen ook sneller verwerken.

Het overzicht in een 2D grid

Picqer stuurt je naar de juiste plek

Niet hoeven zoeken naar producten begint bij goed locatiebeheer: wat ligt waar en wat is de status per locatie? Je kunt dit bijhouden in Excel, je boekhoudprogramma en soms in je webshop. Om je bestellingen te verwerken moet je direct vanuit deze programma’s kunnen picken of je moet meerdere systemen tegelijkertijd gebruiken. Dat is niet ideaal.

Met Picqer kun je vanuit 1 systeem je locaties beheren en orders picken. Elke locatie (zoals een gangpad, stelling of vak) krijgt een eigen locatienummer. Hierdoor kan aan elke locatie 1 of meerdere producten gekoppeld worden.

Picqer houdt realtime bij waar alles ligt, maar ook of locaties vrij of bezet zijn. Dat is handig wanneer je producten gaat inruimen of verplaatsen. Voor het picken van orders zet Picqer bestellingen in de juiste volgorde, geschikt voor jouw magazijn. De orderpicker loopt naar de aangegeven locatie en pakt het product aan de hand van het aangegeven nummer uit het vak. Hierdoor hoef je niet 2 keer te kijken om zeker te weten of je het juiste product hebt gepakt. Zelfs niet als producten veel op elkaar lijken.

Maak tijd voor het inrichten van locatiebeheer

Het kost best wat werk om voor de eerste keer locatiebeheer in te richten. Afhankelijk van hoe groot je magazijn is kan het zijn dat je 1 week bezig bent om alle locaties te nummeren. Je kunt er ook voor kiezen om eerst alleen met gangpaden en stellingen te beginnen. Dan weten orderpickers in ieder geval waar ze ongeveer moeten zijn. Vervolgens kun je Locaties in Picqer inrichten, dat kost gemiddeld 1 dag. Het is belangrijk dat je ook alle producten die op een later moment binnenkomen goed registreert.

Om te zorgen dat orderpickers ook niet hoeven te zoeken naar de locaties zelf, raden we aan om elke plek in je magazijn goed aan te duiden. Tape palletplaatsen af op de grond, hang zonenummers op hoogte en nummer elk vak met een locatielabel die je direct vanuit Picqer kunt printen.

Niet meer zoeken naar producten is een van de manieren om sneller te werken in je magazijn. Lees hier hoe je met Picqer wel 5x sneller werkt in je magazijn.