Our blogs are currently only in Dutch.

Nieuwe condities en actie voor Regels

Met Regels kan je een gedeelte van je workflow automatiseren. Je kan op basis van de inhoud van een bestelling of picklijst automatisch bepaalde acties laten uitvoeren. We hebben drie nieuwe of verbeterde condities en één nieuwe actie toegevoegd die we je graag even laten zien.

Verbeterde conditie ‘voorkeur afleverdatum’

Met ‘voorkeur afleverdatum’ was het al mogelijk om een conditie te maken op het wel of niet ingevuld zijn van de voorkeur afleverdatum voor bestellingen of picklijsten. Vanaf nu kan je ook een conditie maken om te bepalen of de datum vandaag of morgen is. Hiermee kan je bijvoorbeeld een picklijst urgent maken als deze vandaag uitgeleverd moet worden.

Nieuwe conditie ‘Heeft product waarbij tags’

Voor bestellingen en picklijsten kan je nu een conditie aanmaken op basis van de tags van een product. De conditie voldoet als een bestelling of picklijst een product bevat met een ingestelde tag. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld een andere vervoerder te selecteren als er een product met de tag ‘licht ontvlambaar’ op de picklijst staat. Voor een duidelijk onderscheid met de bestaande conditie 'Bevat tag' hebben we deze hernoemd naar 'Bestelling tags' en 'Picklijst tags'.

Nieuwe conditie ‘Bevat product waarbij productveld’

Voor elk productveld is het nu mogelijk een conditie ‘Bevat product waarbij productveld veldnaam’ te kiezen bij Regels voor bestellingen en picklijsten. Deze conditie is waar als de bestelling of picklijst een product bevat waarbij dat productveld overeenkomt met de ingevulde waarde. Hiermee kan je bijvoorbeeld producten met een bepaalde eigenschap via een andere vervoerder laten verzenden.

Nieuwe actie ‘Voeg product toe met productcode’

Het is nu mogelijk om automatisch een extra product aan een bestelling toe te voegen, bijvoorbeeld promotiemateriaal, overstock en handleidingen. De actie ‘Voeg product toe met productcode’ voegt een product toe aan de bestelling voor een prijs van 0. Als het product geen vrije voorraad heeft, dan wordt er hiervoor een backorder gemaakt.

Lees meer over Regels op onze support-pagina.