Our blogs are currently only in Dutch.

Verbeterde beveiligingsmogelijkheden in Picqer

We hebben nieuwe mogelijkheden aan Picqer toegevoegd om jouw account nog beter te beveiligen. Daarnaast heb je nu als beheerder meer inzicht in bepaalde activiteiten die te maken hebben met informatiebeveiliging. Hieronder een opsomming van de belangrijkste wijzigingen.

Tweestapsverificatie

Met tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan jouw Picqer account, waardoor het voor onbevoegden moeilijker wordt om toegang te krijgen tot jouw account.


Met tweestapsverificatie heb je naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode nodig tijdens het inloggen. Dit is een tijdelijke code en wordt weergeven op jouw telefoon of een ander apparaat die jij aan jouw account hebt gekoppeld. Op deze manier kunnen onbevoegden niet inloggen op jouw account, mochten je inloggegevens uitlekken.

Lees meer over het instellen van tweestapsverificatie op onze support-pagina.

Toegang vanaf vertrouwde IP-adressen

Je kan in Picqer een lijst aanmaken met IP-adressen die jij vertrouwt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het IP-adres van het magazijn, kantoor, eventuele andere vestigingen en thuiswerkplekken. Per gebruiker kun je vervolgens aangeven of ze alleen vanaf deze vertrouwde IP-adressen toegang mogen krijgen tot Picqer. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt dat de gebruikers alleen vanaf het werk kunnen inloggen.

Lees meer over het instellen van de vertrouwde IP-adressen op onze support-pagina.

Audit log

Met de audit log krijg je als beheerder inzicht in alle gebeurtenissen die relevant zijn voor de informatiebeveiliging binnen Picqer. Wanneer je het vermoeden hebt dat er misbruik wordt gemaakt met een bepaald account of je vertrouwt bepaalde activiteiten niet, dan kun je in de Audit log onderzoek doen naar deze activiteiten.

Lees meer over de Audit log op onze support-pagina.

Wijzigingen aan de gebruikerspagina

Op de vernieuwde gebruikerspagina vind je extra informatie en acties voor een betere beveiliging.

Het is nu mogelijk om een gebruiker op elk apparaat uit te loggen. Dit kan handig zijn wanneer een gebruiker zichzelf is vergeten uit te loggen of er een vermoeden is dat iemand anders is ingelogd op dat account. Verander in het laatste geval ook even het wachtwoord.

Op de gebruikerspagina kan je nu zien welke recente voorraadwijzigingen zijn gedaan en wanneer en vanaf welke locaties de gebruiker heeft ingelogd. Op deze manier krijg je snel een idee of er ongewenste activiteiten hebben plaatsgevonden.

Hiermee heb je nieuwe tools om je Picqer account beter te beveiligen. Heb je hulp nodig met het instellen, neem dan contact op.